Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Erdemli ve Başarılı Birey” Projesi kapsamında Hoşgörü konulu konferans verildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını Okul Müdiresi Ferda Uncu yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hacı Duran, konferansta başta Kuran-ı Kerim olmak üzere Peygamber Efendimiz, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli’nin sevgi ve hoşgörü öğretisinden örnekler verdi.
Duran’ın konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi yapıldı.
Programın ardından Adıyaman Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hacı Duran’a konferansından dolayı okul müdiresi Ferda Uncu tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.
Okulun Spor Salonunda gerçekleştirilen konferansa Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Kızılay Besni İlçe Başkanı Ali Erdoğan, İl Genel Meclis Üyesi H.Ömer Şahin, Adıyaman Üniversitesi öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hacı Duran, Besni Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdiresi Ferda Uncu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.