Karakışın hüküm sürdüğü ve hava sıcaklığının geceleri eksi 7-8 dereceye kadar düştüğü Kütahya’nın Simav ilçesinde binaların çatılarında oluşan 2 metrelik buz sarkıtlar görenleri hayrete düşürmesinin yanı sıra tehlike de oluşturuyor.
İlçe merkezi ve köylerindeki binaların çatılarında oluşan boyları 2 metreyi bulan dev sarkıtlar neredeyse balkonların tabanına kadar ulaşıyor.
İlçede hava sıcaklığının geceleri eksi 7-8 dereceye kadar düşmesiyle birlikte binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları parmaklıkları andırıyor. Bunun yanında binaların dış cephelerinde şelaleyi andıran görüntüler de oluşuyor.
Simav’ın yıllardır böyle bir kış manzarası ile karşılaşmadığını ifade eden SSK emeklisi Remzi Aksoy (66), “Kekliktepe Mahallesindeki evimin çatısında oluşan dev buz sarkıtları neredeyse balkonun tabanına kadar ulaşıyor. Tehlike oluştursa da evime doğal güzellik de katıyor. Bu güzel manzara karşısında yoldan gelip geçenler bir daha dönüp bakıyor. Yoldan gelip geçenler dev buz sarkıtlarının fotoğrafını çekiyor. Daha fazla tehlike oluşturmasın diye 2 metreyi bulan dev buz sarkıtlarını kıracağım” şeklinde konuştu.
SİMAV’DA ÇOK SAYIDA KÖY YOLU KAPANDI
Simav’da yaklaşık bir haftadır etkili olan Sibirya soğukları ve tipi yüzünden ilçeye bağlı 67 köy yolundan yarısına yakını kapalı bulunuyor. Kar kalınlığı şehir merkezinde 50 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde 1 metreye yaklaşıyor. Özel İdare Ekipleri kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için oluşturduğu 4 ayrı ekiple yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak gündüz açılan yollar gece oluşan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden yeniden kapanıyor. (MY-EFE)