Gölbaşı Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında ücretsiz işaret dili kursu açıldı.
Gölbaşı Belediyesi, işitme engellilerle kolay ve rahat iletişim kurmak isteyen Gölbaşılılar için işaret dili kursu başlattı. Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanan proje, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İşaret dilini öğrenmek isteyen her vatandaş bu hizmetten faydalanabilecek.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, işaret dili kursunun ilk gün programına katılarak kursu yerinde inceledi. Duruay, “Seçimden önce verdiğimiz sözlerden birisiydi bu. Biz engellilerle beraber olmaktan gurur duyuyoruz. Sizlere her türlü imkanı sunduk, artık sıra sizde” dedi.
İşitme engelli bir vatandaşla başından geçen bir olayı anlatan Başkan Duruay, “Keşke bizde bilseydik işaret dili, bence ulusal dillerden birisi” ifadelerini kullandı.
Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi Engelliler Birimi’nde açılan kurs 4 ay sürecek ve uzman işaret dili hocası Ayşegül Esen tarafından verilecek. Kursa kayıtların devam ettiği ve kurs için ayrıntılı bilgi için 485 53 35 numaralı telefondan bilgi alınabileceği öğrenildi.