Spor şehri Erzurum, Büyükşehir Beledi Başkanı Mehmet Sekmen’in büyük destekleriyle, Dünya genelinde önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Dünyanın değişik ülkelerindeki buz sporları hayranlarının sabırsızlıkla beklediği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Buz Pateni Federasyonu’yla ortaklaşa düzenlediği Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası "Short Track World Cup" 6. Ayak Final Yarışları Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısıyla olimpiyat kenti Erzurum’da start aldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin’in de katıldığı basın toplantısında Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası "Short Track World Cup" 6. Ayak Final Yarışları hakkında bilgi veren Büyükşehir Beledi Başkanı Mehmet Sekmen, organizasyonu Buz Pateni Federasyonu Başkanı, Erzurum Valisi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü’yle beraber yaptıklarını belirterek, "Önemli olan Dünya çapındaki bu tür organizasyonların Erzurum’da yapılması ve Erzurum’un isminin Dünya’da ön plana çıkmasıdır." dedi.
Spor şehri Erzurum’un, önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını vurgulayan Başkan Sekmen konuşmasında, "Dünya genelinde buz sporları hayranlarının sabırsızlıkla beklediği Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası’nın 6. Ayak Final Yarışları olimpiyat kenti Erzurum’da gerçekleştirilecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile birlikte ortaklaşa düzenlenen bu şampiyona kapsamında “Dünya’nın en hızlıları” şehrimize geldi. Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Rusya, İtalya, Amerika, Japonya, Çin, Güney Kore, Belçika, Fransa, Almanya, İngiltere, Polonya, Macaristan, Hollanda, Hindistan, Kazakistan ve Letonya’dan toplam 160 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek yarışlarda Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları, Erzurum’da rekor denemesi yapacak. Bu açıdan buzun şampiyonları Erzurum’da ilklere imza atacak."dedi.
Dünyadaki en prestijli organizasyon
13- 15 Şubat tarihlerinde Erzurum’da düzenlenecek olan Sürat Pateni Dünya Kupası’nın, spor literatüründe dünyadaki en prestijli organizasyon olarak tanımlandığına dikkat çeken Başkan Sekmen, "Bu nedenle Erzurum’da yeni dünya rekorlarına hep birlikte tanık olacağız. Türkiye olarak bu önemli şampiyonaya 6 erkek sporcumuzla katılacağız. Temennimiz Dünya kupasında Türk sporcularının da iyi bir derece elde etmesidir. İnşallah şampiyonada Türk yıldızlarının azim ve kararlılığına, buza ve rakiplerine meydan okumalarına hep birlikte şahit olacağız."şeklinde konuştu.
Şuan Dünya’nın gözü Erzurum’da
Amerika ve Asya kıtasından sonra Avrupa’da gerçekleşen şampiyona kapsamında 5’nci ayak yarışları Almanya’da yapıldığını ifade eden Başkan Sekmen, Şuan Dünya’nın gözünün Erzurum’dan çıkacak olan sonuçlara çevrildiğini vurgulayarak, "Dünya’nın en iyileri Erzurum’da rakiplerine meydan okuyacak. Ülkemiz ve şehrimizdeki sporseverleri her bir anı büyük bir heyecanla geçecek olan bu şampiyonayı izlemeye davet ediyorum."dedi.
Sporcularımızdan bayrağımızı dalgalandırmalarını bekliyoruz
Konuşmasında, Sürat Pateni Dünya Kupası’na katılan tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Sekmen, Türkiye’yi temsil edecek olan sporcularımızdan da ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmalarını beklediğini belirtti.
Organizasyondaki en büyük destekçimiz Büyükşehir Belediyemiz
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu’da yaptığı konuşmada, öncelikle verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek, "Biz bu organizasyonu Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in büyük destekleriyle iki aylık yoğun bir çalışma sonucu Erzurum’a aldırdık. Bu organizasyondaki en büyük destekçimiz bütün birimleriyle Büyükşehir Belediyemiz oldu."dedi.
Federasyon Başkanı Dilek Okuyucu, sürat pateninin Türkiye’de yeni yeni tanındığına dikkat çekerek, "Sürat pateninin ülkemizdeki geçmişi 5 yıldır. Ancak biz bugün bu branşın dünyadaki en prestijli yarışını Erzurum’da organize ediyoruz. Bununla birlikte burada yarışacak sporcularımız olduğunu da ifade etmek istiyorum. Sürat pateni olimpiyatlarda en çok izlenen branşlardan bir tanesidir. Dolayısıyla uluslararası olimpiyat komitesinin çok önem verdiği bir branştır. Erzurum buz pistindeki buz dünyanın en kaliteli buzu olarak lanse ediliyor. Çünkü Mart 2014’te düzenlediğimiz gençler dünya şampiyonasında burada Dünya rekorları kırıldı. Bu anlamda bu dünya kupasında da rekor denemeleri yapılacak. Türkiye olarak bu önemli şampiyonada Serdar İltir, İnan Eren, Menderes Eren, Fırat Yardımcı, Selim Tanrıkulu, Necmettin Berk Yetişken isimli 6 başarılı sporcumuzla ülkemizi temsil edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Erzurum şölene hazır
Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası "Short Track World Cup" 6. Ayak Final Yarışları ile Erzurum’un önemli bir organizasyona ev sahipliğini yaptığını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,,” Erzurum şölene hazır. Buzpateni salonlarımız bu büyük organizasyon için her şeyiyle hazırlanmıştır" dedi.
Dünya genelinde çok sayıda ülkede canlı olarak yayınlanacak olan Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası "Short Track World Cup" 6. Ayak Final Yarışları
13 Şubat 2015 Cuma günü saat 9.00’da başlayacak. Dünya kupasında 500,1000 ve 1500 metre erkekler ve bayan bireyler yarışlar ve 3000 ve 5000 metre bayrak yarışları düzenlenirken, 15 Şubat’ta Pazar günü final yarışlarının ardından düzenlenen madalya töreni ile kupa heyecanı sona erecek.