EDİRNE’de Tunca Nehri'nin taşması sonucu Kırkpınar Yağlı Güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı sular altında kaldı. Tunca Nehri üzerinden Sarayiçine geçişi sağlayan Fatih ve Kanuni köprüleri ayaklarının sular altında kalması nedeniyle trafiğe kapatıldı.
Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne’de etkili oluyor. Kentte 2 gündür etkili olan yağmurla birlikte Meriç ve Tunca Nehrinin su seviyesi artmaya başladı. Artan debiyle birlikte Sarayiçi Er Meydanı sular altında kaldı. Tunca Nehri üzerinde bulanan Sarayiçi Er Meydanına geçişleri sağlayan, Fatih ile Kanuni Köprülerinin ayakları nehir suyla dolması nedeniyle, Edirne Valililiğinin talimatıyla  gelişler trafiğe kapatıldı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bulgaristan’da Arda Nehri üzerinde bulunan 4 nehrin doluluk oranının yüzde 90 seviyelerine geldiğini söyledi. Vali Şahin, “Bulgaristan’ın Arda Nehri üzerinde bulunan Kırcaali ve diğer 3 nehirinin doluluk oranı yüzde 90 seviyelerine yaklaştığı bilgisi aldık. Bulgaristan yetkilileri önümüzdeki günlerde baraj kapaklarını açacaklarını bildirdiler. Baraj kapaklarının açılmasıyla  birlikte Meriç, Tunca Nehirlerimizde bir debi artışı olacak fakat bunun geçtiğimiz günlerde yaşadığımız taşkın kadar etkili olmayacağını düşünüyoruz. Edirne Valiliği olarak gerekli önlemlerimizi aldık, korkulacak bir şey yok” dedi.
Tunca Nehri üzerinde bulunan Sarayiçi ve Yalnızgöz köprüleri girişlerinde Trafik Polisleri araç geçişlerini denetleyerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Edirne, DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri Bulgaristan’daki yağışların ardından eriyen karlarla birlikte nehir debilerinde artış olacağını, bu artışların kenette her hangi bir taşkın tehlikesi oluşturmayacağını belirttiler.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 6 derece olduğu kentte gün içinde kuvvetli yağmur beklendiği uyarısını yaparken, gece ilerleyen saatlerde ise hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düşmesiyle birlikte yüksek yerlerde kar yağışı beklediklerini söyledi. Edirne’de yağışlar Çarşamba gününe kadar etkili olacak.

FOTOĞRAFLI