TRABZONSPOR, Beşiktaş mağlubiyetinin yaralarını sarmak ve tarafıyla barışmak için Çaykur Rizespor karşısında 3 puan arayacak.
Beşiktaş'a 2-0 yenildiği maçta Erkan Zengin’in protesto edilmesi, oyundan alınan Özer Hurmacı’nın sahadan ağlayarak çıkması ve teknik direktör Ersun Yanal’a yapılan sert eleştirilerle haftayı moralsiz geçiren Trabzonspor, Çaykur Rizespor’la kritik bir maça çıkacak. Rakibinin düşme hattının sadece 4 puan üstünde bulunmasıyla önemi daha da artan maçta Trabzonspor galip gelerek ligi üst sıralarda bitirmeyi ve UEFA Avrupa Ligi’ne daha az ön eleme maçı oynayarak katılmayı amaçlıyor.
BOSİNGWA ŞÜPHELİ
Bordo mavili takımda sakatlıkları bulunan Aytaç Kara ve Yatabare yarınki maçta forma giyemeyecek. Beşiktaş maçında sakatlanan ve hafta boyunca takımdan ayrı olarak çalışan Bosingwa'nın durumunun ise maç saatinde belli olacağı öğrenildi. Beşiktaş maçında taraftarın büyük tepki gösterdiği Erkan Zengin’e Teknik direktör Ersun Yanal tarafından ilk 11’de göre verilip verilmeyeceği de merak edilen konuların başında geliyor.
ÇAYKUR RİZESPOR İLE 30'UNCU RANDEVU
Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, yarınki karşılaşmayla birlikte 30'uncu kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 29 maçta bordo mavililerin galibiyetlerde 18-4 üstünlüğü bulunuyor. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor bu karşılaşmalarda rakip fileleri 56 kez havalandırırken, kalesinde 20 gol gördü.
MİSAFİR SEYİRCİ ALINMAYACAK
Trabzonspor'un Gençlerbirliği maçında aldığı tribün kapatma cezası nedeniyle bordo mavili taraftarlar yarinki maçta takımlarını destekleyemeyecek. Trabzonspor Kulübü de, taraftarlarını misafir takım tribününün kapalı olacağı yönünde uyardı. Kulüpten yapılan açıklamada, ''PFDK, kulübümüze Gençlerbirliği maçında taraftarlarımızın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5'inci kez gerçekleştirilmesinden dolayı tribün kapatma cezası vermiştir. Bu nedenle takımımızın bu hafta deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynayacağı karşılaşmanın misafir takım tribününe taraftarlarımız alınmayacaktır" ifadesi kullanıldı.
Trabzonspor, yarın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yiyeceği öğle yemeğinin ardından saat 13.30’da takım otobüsüyle Rize’ye hareket edecek.