AK Parti Manisa Milletvekili adayı Murat Baybatur, Saruhanlı’da yaptığı konuşmada, “Sizlerin kurduğu bizlerin ise tabelasını astığı AK Parti’ye karşı büyük tuzaklar kuruyorlar.” dedi.
AK Partili Murat Baybatur, seçim çalışmaları kapsamında Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Yeniosmaniye, Gökçeköy ve Seyitoba mahallerini ziyaret ederek, vatandaşlardan partisine destek istedi. Saruhanlılı vatandaşlar, Baybatur’a yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretlerinde Baybatur’a Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, belediye meclis üyeleri eşlik etti. Mahalle sakinleriyle tek tek tokalaşan Baybatur, vatandaşların Beraat Kandili’ni de kutladı. Seyitoba mahallesinde kıldığı yatsı namazının ardından vatandaşlarla sohbet eden Baubatur, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin geleceği için çok önemli seçimler olduğuna dikkat çekerek, partisine destek istedi. Baybatur şöyle konuştu: “7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Bu seçimler hem ülkemizin hem de geleceğimizin belirleneceği önemli seçimlerdir. Büyüyyen ve büyüdükçe de gelişen bir Türkiye var. Bizden önceki hükümetler dönemindeki özellikle de Milliyetçi Hareket Partisi’nin de ortağı olduğu ANASOL-M hükümeti zamanında yaşadığımız sıkıntıları daha dün yaşamış gibi hatırlıyoruz. O dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Büyüklerimizi bu sıkıntılı günleri bilirler ama içimizde gençlerimiz var. Onların da bilmesi ve öğrenmesi açısından zamanınızı daha fazla almamak için kısa kısa bilgiler aktarmak istiyorum. Biliyorsunuz ülkemizde Marmara depremi yaşanmıştı. Devlet memuruna ve işçisine maaşını ödeyemediği için depremzedeler adına toplanan paralarla işçisinin ve memurunun maaşını ödemişti. Her gün meydanlarda ‘kahrolsun İMF’, ‘defol ülkemizden’ diye sloganlar atılıyordu. Memurumuz, işçimiz, esnaflarımız, çiftçilerimiz meydanlarda eylemler yapıyor, esnaflarımız Başbakanın önüne yazar kasa fırlatıyordu. Gecelik faizler yüzde 7 bin 500’ler seviyesine çıkmış, insanlarımız bu faiz altında inim inim inliyordu. Ta ki ne zaman Allah’ın izni sizlerinde teveccühü ile AK Parti tek başına iş başına geldi, işte o zamandan sonra ülkemize güven ve istikrar da geldi. 23,5 milyar dolar İMF’ye olan borcumuzun tamamını ödedik. Bu borcu ödedikten sonra bize ‘yine borç para verelim’ dediler. Kurucu Genel Başkanımız dönemin Başbakanı şuan ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Borç para alan emir alır’ diyerek, ‘biz size 5 milyar dolar para vermek istiyoruz’ dedi. Hatırlayın o günleri. Bir milyar dolar borç para almak için benim ülkemin başbakanı adeta İMF’ye yalvarıyordu. Bugün geldiğimiz noktada borç para alan değil borç para veren ülke konumuna geldik. Büyüyen ve güçlenen bir Türkiye var. Neden bunu böyle söylüyorum. Çünkü, kendi tüfeğimizi, kendi tankımızı, kendi helikopterimizi, kendi insansız hava aracımızı yapıyoruz. Çok yakında da inşallah kendi yerli arabamızı dayapacağız ve bu yolllarda dolaşacağız.”
“SİZLERİN KURDUĞU AK PARTİ’YE TUZAK KURUYORLAR”
Türkiye’nin hem bölgesinde hem de dünyada güçlü olmasını istemeyenlerin olduğuna vurgulayan Baybatur, “Bizi yine o eski Türkiye’ye götürmek istiyorlar. Peki bunu nasıl yapacaklar? Bunların akıl hocaları var. Bunlar kim biliyor musunuz, paralelciler. Aziz milletimizin yani sizlerin kurduğu bizlerin ise tabelasını astığı AK Parti’ye karşı büyük tuzaklar kuruyorlar. Kendilerince AK Parti’yi al aşağı etmek için akla ziyan planlar yapıyorlar. Koalisyonları geri getirmek istiyorlar. Çünkü ne CHP ne MHP tek başına iktidar olamaz. Tek başına iktidara geleceklerine kendileri de inanmıyor. CHP ile MHP’nin koalisyon yapmasını HDP’de meclise girerse eğer dışarıdan destek vermesini istiyorlar. Yani sizin anlayacağınız. Sizlerin kurduğu AK Parti iktidarı gitsin de kim gelirse gelsin istiyorlar. Türkiye’de var olan istikrarın devam etmesi lazım. Koalisyonları sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Tekrtar koalisyonlar yaşarsak bu ülkede kaos olur. Ben inanıyorum ki 7 Haziran’da aklıselim devreye girecek ve inşallah Allah’ın izni sizlerinde desteği ile yine AK Parti tek başına iktidara gelecek.” dedi.