Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) büyümesi için su kuyularının başka bir yere nakli konusunda artık bir engel kalmadığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin de bu anlamda 500 bin lira destek verdiğini açıkladı.
Başkanlık makamında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Av. Ahmet Çoruh ile birlikte bir basın açıklaması yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütülmesi kararını daha önce almıştık. Organize Sanayi Bölgemizin büyüyeceğini ifade etmiştik ama resmi prosedürler çerçevesinde üzerindeki su kuyularından dolayı gecikmesi olduğunu kamuoyumuza paylaşmıştık. Bugün bir müjdeyi vermek için huzurlarınızdayız. Daha önce mevcut Organize Sanayimizin bin dönüm büyütülmesi kararı alınmış ve Sanayi Bakanlığı’nca onaylanmış, -DSİ hariç- bütün ilgili kurumlardan onayı almıştık. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak sadece oradaki Fatsa’nın içme suyunu karşılayan kuyular olduğu için uygun görüş alamamıştık. Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz görüşmeler ve çalışmalar neticesinde mevcut oradaki su kuyularımızın başka bir yere taşınarak suyu karşılayacak yeni kuyular açılması gündeme gelmişti. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yönetim olarak da biz bu çalışmayı yapacağımızı taahhüt etmiştik. Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerimiz ve Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş ve Belediye Başkanı olarak bizler de dahil olmak üzere bu kararlılıkla işi hızlandırmak adına bir fizibilite çalışması yaptık ve yine aynı havzada Organize Sanayi Bölgesi dışında aynı debide suyu karşılayacak bir kaynak tespiti yaptık. Bunların da raporları Büyükşehir Belediyemize OSKİ Genel Müdürlüğümüze teslim edildi. Tabii mevcut kuyuların taşınabilmesi için yeni kuyuların sadece kaynağının bulunması yetmiyor, oraya yeni kuyular açılarak enerji nakil hatları ve ishale hatları sisteme dahil edilmesi gerekiyor. Bunun için bilirkişi raporuna göre 1 milyon liralık bir maliyet karşımıza çıktı. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak işi hızlandırmak için biz yapalım demiştik ama mevcut bütçemiz kapsamında 500 bin lira karşılayabiliyorduk, geriye 500 bin liralık bir açık kalıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Organize Sanayi Bölgemizin bir an önce büyümesi adına işi hızlandırmak için 500 bin lira da kendileri verecekler. Büyükşehir Belediyemiz ve Organize Sanayi Bölgesi yönetim olarak bu işi ortaklaşa biz gerçekleştireceğiz. Artık Organize Sanayimizin büyümesi önünde bir engel kalmadı” dedi.
“İLÇELERİMİZİ GELİŞTİRMEK ADINA NE GEREKİYORSA HEPSİNİ VERMEYE HAZIRIZ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Çoruh ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ordu’nun Büyükşehir olmasından sonra her şeyin daha güzel olacağını 30 Mart yerel seçimlerinde söylemiştik. Bu bağlamda Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli yapılanmaları tamamladık. İlçe bazında olsun tüm Ordu’muzda yatırım anlamında destek vereceğimizi belirtmiştik. Başkanımızın yaptığı açıklamada olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’ın Organize Sanayi Bölgemize verdiği desteği hayata geçirmiş olacağız. Biz Büyükşehir Belediyesi Olarak Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’ın da ifade ettiği gibi Fatsa’yı Ordu’yu ve diğer tüm ilçeleri ile birlikte geliştirmek adına ne destek gerekiyorsa hepsini vermeye hazırız. Bu konuda gerekli görüşmeleri istişarelerimizi ilgili kurumlarla yaptık ve Organize Sanayi Bölgemizin daha büyümesi daha da gelişmesi için 500 bin liralık destek veriyoruz.”