Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle FIS Snowboard Avrupa Kupası, Erciyes Dağı Kayak Tesisleri’nde gerçekleşecek. Bu sene Erciyes’te ilki düzenlenen etkinlikle, Avrupa Snowboard Şampiyonası tarihte ilk kez Türkiye’de düzenlenmiş olacak.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun 6 aylık bir çalışması sonucunda, Avrupa Snowboard Şampiyonası’nın Erciyes Kayak Tesisleri’nde düzenlenmesine FIS tarafından karar verildi. Bu hafta sonu gerçekleşecek şampiyonaya katılacak olan, dünyaca ünlü 64 snowboardcu Türkiye’de ilk kez piste çıkacak. Yurtdışından ve Türkiye’den toplam, 234 sporcunun yarışmaya katılması bekleniyor. 4 kategoride gerçekleşecek yarışlarda, üniversiteli snowboard sporcuları da yarışma imkanı bulacak.
Zirve Erciyes Festivali ve Snowboard Şampiyonası’nın tanıtım toplantısında konuşan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, 2005 yılından beri Erciyes üzerindeki çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Artık kayak altyapısı olarak dünya standartlarını yakalamış durumdayız. Her yıl artan ziyaretçi sayımız da bunu tescilliyor. Artık Erciyes’i dünyaya duyurma zamanımız da geldi. Türkiye Kayak Federasyonumuzla beraber Erciyes ve Türkiye ilk defa Avrupa kupası alma bahtiyarlığına kavuştu. Burada Türkiye Kayak Federasyonumuzun yoğun çalışmaları söz konusudur. Bu cumartesi ve pazar günü, Avrupa Snowboard Kupası’nı gerçekleştireceğiz. Şu an altyapı çalışmaları hemen hemen tamamlanmış durumda. Güvenlik çalışmalarımız, pist çalışmalarımızda sona yaklaştık. Biz bununla da yetinmeyip Erciyes Kış Festivali’ni de bu şampiyonaya dahil ettik. Bunu da Zirve Erciyes isimli bir etkinlik içinde çerçeveledik. Konserler olacak. Gelen misafirlerimizin eğlenceyle geçirebileceği iki günlük bir hazırlığımız var” dedi.
Erciyes Kayak Tesis’inin gelişim hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın da, "2005 yılında bu dağ ile ilgili planlama çalışmalarını başlattık. 2005’ten 2015’e kadar çok zorlu bir süreç geçirdik. Herkes elinden geleni yaptı ve bu hale geldik. 10 yıl süren bu çalışma içerisinde 2009 yılında yatırımlara başladık. Bir çok tesis ortaya çıkardık” diye konuştu.
GÜNEY: "AMACIMIZ ERCİYES’TE DÜNYA KUPASI DÜZENLEMEK"
Dünya Kupası’ndan sonra en önemli organizasyonun Avrupa Kupası olduğunu söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Memet Güney ise, "Dünya Kupası’ndan sonra gelen önemli bir yarış Avrupa Kupası’dır. Bizim amacımız zaten Kayseri’ye Dünya Kupası alabilmek. Dünya Kupası’na giden yolda birkaç defa Avrupa Kupası düzenlemeliyiz. Onlardan ilkini gerçekleştiriyoruz. Çok iyi bir katılım var. Buraya her isteyen ülke kafasına göre katılamıyor. Belli kotaları aşmak zorundalar buraya gelmek için. Şu anda buraya Avrupa’nın en iyi ülkeleri geliyor. Avusturya, Almanya, İtalya, İsviçre gibi ülkelerden sporcular gelecek” ifadelerini kullandı.
Yarışmalar, 13-15 Şubat tarihleri arasında Erciyes Dağı Kayak Tesisler’inde gerçekleşecek.