ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nden mezun olan 68 öğrenci diplomasını aldı.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçeye ilk kez tersane, boru profil, çimento fabrikaları ve özel liman kazandırdığını en büyük eserinin ise 1997 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan Hatice Erdem Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu söyledi.

Okuldan bu zamana kadar 718 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Erdem, "Mezun öğrenciler mesleki okullarını tamamladı. Artık Piri Reis Üniversitesine kayıt yaptırabileceksiniz. Gitmeniz durumunda masrafların yüzde 50'sini burs olarak veririz. Oda olarak bütün kazancımızın yüzde 50'sini eğitime harcıyoruz. Bu ülke eğer kalkınacak ve kurtulacak ise bunu iki şeyle yapabilirsiniz bir öğretmenlerle diğeri de eğitimledir" diye konuştu.

Dönemi 67 erkek öğrenci arasında başarıyla tamamlayan Merve Açar ile gurur duyduğunu belirten İrfan Erdem, "Kendisi kaptanlığa ilk adımı attı. Ben Merve gibi kızlarımıza güveniyorum" dedi.

Merve Açar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezun olmaktan dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "Arkadaşlarımın hepsi kardeşim gibi ve  hiç ayrım yapmadan destek verdiler. Denizciliği seçtiğim için memnunum. Kaptan adayıyım. İnşallah kaptan olacağım ve denizciliğe devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Sahneye denizcilik kıyafetleri ile çıkan mezun öğrencilere diplomaları  öğretmenleri tarafından verildi.