İzmir’deki birçok sivil toplum kuruşu bir araya gelerek İzmir 2’nci Bölge için Cumhuriyet Halk Partisi’nden kontenjan aday talebine yönelik bildiri yayınladı.
3 federasyon, 60’ı aşkın dernek başkanı ve birçok muhtarın imzasının bulunduğu bildiride, “İzmir ikinci bölgede belirleyeceğimiz bir kişiyi kontenjan adayı olarak görmek istiyoruz” çağrısında bulunuldu.
Bornova Babadan Çağ Kebap Restaurant’ta düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelen Sivil Toplum Örgütleri (STK) temsilcileri adına İzmir Dernekler Platformu ve Bayraklı Erzurum Dernekler Birliği Başkanı Medeni Erdem, “Kurmuş olduğumuz hemşeri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları demokrasinin ve ülkemizin vazgeçilmez unsurudur. Biz dernekler olarak her ne kadar siyasi faaliyet yürütemezsek de üyelerimiz ve hemşerilerimizin ihtiyacı ve ülkemizin siyasi koşulları bizleri siyasetin içerisine çekmektedir” dedi.
"2014 SEÇİMLERİNDE DE BU ÇALIŞMAYI YAPTIK"
Platforma bağlı dernekler ve STK temsilcileri arasında farklı siyasi düşünceler olsa da birlikte hareket etmeye karar verdiklerini anlatan Erdem şöyle devam etti: “Bu örgütlülüğümüz ve birlikte çalışma prensibimiz 2014 yerel seçimlerinde birçok ilçede olumlu sonuçlar vermiştir. İzmir 2’nci bölgede seçmen profilinin neredeyse tamamını temsil edecek adaylar istiyoruz. Bu sorumluluk ve zorunluluk haliyle bizimle aynı sofrayı paylaşan, bakış açımızı benimseyen, partiyi ve bizi temsil kabiliyetine sahip olan içimizden birisini genel seçimlerde İzmir ikinci bölgeden kontenjan adayı olarak görmeyi arzu ediyoruz."
Birlik adına ve STK temsilcileri adına CHP genel merkezine çağrıda bulunan Erdem, "Bu irademizi CHP genel merkezi tarafından olumlu karşılanacağını umut ediyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olup STK’ların arzu ve isteklerini genel merkezinde göz ardı edilmeyeceğine olan inancımızı kamuoyuna deklare ederiz” dedi.