Bitlis Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sait Sancar, “İmkanımız ve paramız varken camilerimizin restorasyonlarını yapmamız lazım. Elimizdeki imkanlarımız giderse camilerimiz bir bir harap olur. Bu anlamda Bitlisli vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.
Vakıflar Bölge Müdür Vekili Sancar; Ulu Cami, Taş Cami, Gökmeydan Cami ve Küçük Ayasofya olarak bilinen Çekmece Köyü Camii’nin onarımının devam ettiğini söyledi. Sancar, “Devam eden cami onarımlarımızın dışında Aynel Barit, Kale Altı ve Kureyşi camilerinin yer teslimi yapılarak bugünlerde restorasyona alınacak. Öte yandan Bitlis merkezde bulunan Dört Sandık, Şerefiye ve Sultaniye camilerinin yanı sıra Güroymak ilçemizde bulunan Haydar Bey Camii’nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açılmıştır” diye konuştu.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Bitlis’te toplamda 60 projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Sancar, “2002-2014 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz restorasyon ve projelere 16 milyon 721 bin TL para harcadık. Ayrıca müdürlük olarak hayır işleri anlamında ise muhtaç ailelere kuru gıda yardımı, sakatlık maaşı, orta ve yüksek öğrenim bursu olmak üzere 6 milyon 877 bin TL yardımda bulunduk” diye konuştu.