Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, çiftçiye kredi müjdesi verdi.
ÖRKOOP Nazilli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Derneği’ndeki basın toplantısına, HAYKOOP Genel Başkanı Ahmet Ertürk’ün yanı sıra ÖRKOOP Müdürü Ünal Önal, Denetleme Kurulu üyesi İsmail Atilla ile Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ulusan da katıldı.
Çiftçilerin büyük bir emekçi olduğunu vurgulayan Başkan Ertürk, çiftçilerin daha da büyümesi ve gelişmesi için üzerlerine düşen görevi her zaman yerine getireceklerini kaydetti.
Çiftçilerin üretimleri esnasında ahırlarını büyütmek, hayvan sayılarını artırmak ve ihtiyaç duydukları alet ve ekipmanları temin etmek için kredi ihtiyacı duyduğunu söyleyen Başkan Ahmet Ertürk, Ziraat Bankası ile imzaladıkları protokol gereği çiftçilerin indirimli ve sübvansiyonlu kredilerden yararlanabileceklerinin müjdesini verdi.
,150 BİN TL’YE KADAR KREDİ İMKANI
Çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmeleri için krediye ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Ertürk, bu doğrultuda Ziraat Bankası ile bir protokol imzaladıklarını ifade etti.
Ertürk, “Krediye kolay ulaşım yolu olarak şekillenen bu çalışma ile üreticilerimiz ve kooperatiflerimiz Haykoop’a üye olmak koşulu ile indirimli ve sübvansiyonlu kredilerden yararlanmalarının yolunu açtık. Böylece üreticilerimiz Haykoop’a bağlı kooperatiflerine müracaat ederek, kooperatifierirnizde Haykoop Bölge Birliklerimizden üyelik belgeleri alarak Ziraat Bankası Şubelerine talepte bulunabilecek. Mesela 10 kombine ırk (Montofon, Simental, Montbeliard gibi) gebe düve edinmek isteyen, yeni ahır kurmak isteyen veya mevcut ahırını büyütmek, hayvan sayısını artırmak isteyen Haykoop’a üye çiftçiler süt verdikleri kooperatiflere müracaat edeceklerdir. Kooperatifler, Haykoop Bölge Birliklerinden aldıkları üyelik yetki belgesi ile beraber Ziraat Bankası Şubesine müracaat edeceklerdir. Banka gerekli incelemeyi yapıp uygun ve yeterli bulduğu üreticimiz, gayri menkul ipoteği istemeden sadece bir şahsi kefilin kefaleti ile 150.000 TL’ye kadar kredi kullanma imkânına kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.