Konya’nın Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
Konya genelinde etkili olan kar yağışı münasebetiyle Meram Belediyesi Karla Mücadele ekipleri çalışmalarına başladı. 43 ekibin nöbette olduğu Meram’da gece saat 23.00 sıralarında süren çalışmaları yerinde inceleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
43 EKİP GÖREV YAPIYOR
Arif Bilge Tesisleri’nde nöbetteki ekiplerle bir araya gelen Başkan Toru; “Şu anda yoğun bir kar yağışı var. Meram ilçesi genelinde vatandaşlarımızın ulaşımını rahat sağlayabilmesi adına 109 personelden oluşan 43 ayrı ekiple sahada çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
ASFALTA ZARAR VERMEYEN SOLÜSYON KULLANILIYOR
Asfalta zarar vermeyen solüsyonların Meram ilçesinde şu ana kadar kullanılmadığını ve ekiplerin bu sefer bunlarla çalışmaya başladığını belirten Başkan Toru, “Altyapıya zarar vermek istemiyoruz. Muhtemel don ve buzlanmaya karşı solüsyon araçlarımız yollara solüsyon döküyor. Diğer taraftan greyderlerimiz, kamyonlarımız ve beko loder araçlarımızla ekiplerimiz yolları açmaya çalışıyor. Ekiplerimiz dönüşümlü olarak hizmetlerine devam edecek” ifadesini kullandı. Başkan Toru, ilçeye yeni bağlanan Yatağan, İnlice, Kayalı, Kumralı, Hasanşeyh, Gökyurt, Kumralı, Sağlık, Kızılören, Sefaköy ve Hatunsaray Mahalleleri başta olmak üzere istisnasız tüm mahallelerde çalışmaların devam ettiğini söyledi.
"ÇALIŞMALAR 24 SAAT DEVAM EDECEK"
Ulaşımın rahat bir şekilde sağlanmasının kendileri için önemli olduğunu ifade eden Başkan Toru, “Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Kar berekettir. Biz karın zorluğundan ve meşakkatinden değil, bereketinden istifade etmek istiyoruz. İnşallah hemşehrilerimiz karın bereketinden istifade etmiş olacak. Bizler de Meram Belediyesi olarak hizmetlerin aksamaması için 24 saat çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.