Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri ile öğrencileri, İngilizce Ebabil kuşu anlamına gelen 'Alpine Swift' adlı İnsansız Hava Aracı ile Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) düzenlenecek olan 'Dünya Üniversiteler arası İnsansız Hava Aracı Yarışması'na katılacak.
ESOGÜ Senato Salonu'nda bugün düzenlenen toplantıda Ebabil kuşundan esinlenerek yapıldığı bildirilen 'Alpine Swift adlı İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) tanıtımı yapıldı. ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri ile öğrencilerinin, 12 bin liraya mal olan 'Alpine Swift' araçla 10-12 Nisan 2015 tarihlerinde ABD'nin Arizona Eyaleti Tucson kentinde gerçekleşecek olan 19'uncu Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması'na katılacakları belirtildi. Mühendislik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Zekeriya Altaç, "Yarışmada ekipler üç görevden oluşan bir değerlendirmeden geçecek. Değerlendirme ise uçuş süresi, kalkış ve iniş başarısı ile uçuş sırasında gerçekleştirilen turlar gibi performans kriterleriyle yapılacak" dedi.
Prof.Dr. Zekeriya Altaç, projenin ESOGÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Melih Cemal Kuşhan tarafından yönetildiğini, projede Araştırma Görevlisi Selim Gürgen ile Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Emir Ata, Turabi Bayraktar ve Hasan Vural'ın görev aldığını söyledi. 

FOTOĞRAFLI