Palandöken Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Toplu iş sözleşmesi imza töreni Yıldızkent’te ki belediyeye ait şantiye toplantı salonunda yapıldı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Bülent Engin, Doğan Alp, Nejdet Aydın , birim müdürleri, Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı.
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal “ Geçtiğimiz yıl yapılan bir yılık sözleşmenin ardından bugün belediyemizle 2 yılık toplu iş sözleşmesine imza atıyoruz. İşveren ve sendikalılar adına emeğe, alın terine saygı ile yapılan bu toplu sözleşmeyle gösterdik. Biz en iyi sözleşmenin masada ve zamanında yapılan sözleşme olduğuna inanıyoruz. Bu sözleşmemiz de öyle olmuştur. 2015 yılı için geçerli olacak sözleşmemizin herkese hayırlı olsun. Ayrıca sayın Başkanımız Orhan Bulutlar, sendikamız adına bir kere daha teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.
BAŞKAN BULUTLAR”BİZ BİR AİLEYİZ ”
Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasının herkes için hayırlı olmasını dileyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “ Görev yaptığı 6. Yılımızda, belediye çalışanları beni çok iyi tanıdı. Kimsenin alın terine saygısızlık yapmayacağımı çok iyi biliyorlar. Benim bu tip konulardaki en büyük hassasiyetim öncelikle iş güvenliği ve iş sağlığıdır. Diğer beklentiler sonra gelir. İşçinin alın teri kurumadan hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur. Şuanda işçimin ikramiyesi, maaşı ve sosyal hakların dan alacağı bir tek kuruşu yoktur. Günü ve zamanın da mesailerini adaletli hakkaniyetli bir şekilde haklarını veriyorum Allaha çok şükür ” ifadelerini kullandı.
Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasında Palandöken Belediyesinin durumu da göz önünde tutulduğunu ifade eden Başkan Bulutlar, “İşçilerimizin arasındaki dengesizliklerinde kısmen ortadan kaldırarak verdiğimiz artışla Palandöken ’de en üst düzeyde ücret ve çalışma ortamı sağladığımızı inanıyorum. Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarının ortalama yüzde 15 oranında artış sağlarken çalışma şartlarını da iyileştirdik. Ayrıca bir ilki yaparak bir aile olduğumuzu göstermek adına çalışan personelimizi eşlerine verilmek üzere 150 TL değerin de alışveriş kuponu verdik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların yapılmasının ardından Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, iki yıl geçerli olacak olan Toplu İş Sözleşmesini imzaladı.