Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre’de bazı incelemelerde bulunduktan sonra esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya geldi.
Bir dizi incelemede bulunmak üzere Cizre’ye gelen Şırnak Valisi Ali İhsan Su, esnafı ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Su’ya İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Metin Düz ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel de eşlik etti. Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler ilk olarak Cizre Kaymakamlığı’nı ziyaret edip, Kaymakam Mehmet Şamil Horasanlı’dan ilçedeki kurumlar ve ilçedeki sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ardından Nuh Nebi Camisi’ne geçen Vali Su, cami avlusunda bulunan Nuh Peygamber Türbesi, fizikçi, robot ve matriks ustası bilim insanı İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El Cezeri Türbesi’ni ziyaret edip dua okudu.
Vali Su, Kırmızı Medreseyi ziyaret ettikten sonra Eski Çarşı’da bulunan esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. Bir çay ocağı önünde gençlerle oturup çay içen Vali Su, çocuklarla yakından ilgilenip değişik oyuncak ve kitaplar hediye etti. Vali Su, sohbetlerinde, "Barışı hep birlikte inşa edeceğiz. Sizlerin de desteği ile hep beraber güzel bir barış süreci devam edecek ve inşallah o süreçten sonrada burası da kalkınacaktır" dedi.
Ziyareti ile ilgili gazetecilere de açıklama yapan Vali Su, "Bugün Cizre ilçemizi ziyaret ettik. Kaymakamlığı ve diğer birimleri gezme imkanı buldum. Vatandaşlarımızla hasbıhal ettik. Onlarla sohbet edip, beraber olduk ve Cizre’mizin tarihi, kültürel değerlerini ziyaret etme imkanı buldum. Cizre çok güzel ve özel bir ilçe hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikleri, hem de kültürel değerler açısından son derece zengin bir ilçemiz. Bu kültürel değerleri ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. İnşallah bundan sonra da bu çalışmaların devamı gelecek. Bunların tamamı gün yüzüne çıkarılıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. İnanıyorum ki bütün bunlar ortaya çıktığı zaman Cizre ilçemiz önemli bir turizm merkezi olacaktır" diye konuştu.
Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler, son olarak restorasyon çalışmaları devam eden İçkale’ye geçip, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Hamidiye Kışlası ve Mem u Zin zindanını gezdi.
Vali Su, ziyaretlerinin ardından merkeze döndü.