Mersin’de kadınlardan oluşan Arslanköy Tiyatro Topluluğu oyuncuları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ’Mıktar Adayı Hasret Ana’ adlı oyunu öğrencilere ücretsiz sahneliyor.
Mersin’in Arslanköy beldesinde 2001 yılında kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyesi 7 kadın, ’Mıktar Adayı Hasret Ana’ adlı oyunu öğrencilere sahneleyecek. Topluluk üyesi kadınlar ilk olarak Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerin beğenisine sundu. Tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak’ın yanı sıra, yaşları 20 ile 62 arasında değişen Duygu Koçak, Ayfer Şen, Emine Gürkel, Seher Dağdur’un naylon yemeni ve şalvarlarıyla rol aldıkları oyunda, bazı kadınlar da üstlendikleri erkek rollerini başarıyla canlandırıyor.
Turne kapsamında sahneledikleri oyunda, kadınların isterse neler başarabileceklerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Ümmiye Koçak, ’’Bugün kadar sergilediğimiz oyunlarla kadınlara örnek olmaya çalışıyorduk. Kent merkezindeki okullara yönelik gerçekleştireceğimiz bu turne ile de gençlerimize örnek olmak istiyoruz. Onlara köylü kadınların neler yapabildiğini, kendilerinin de neleri başarabileceğini göstermeyi hedefledik. Oyunumuzu okullar kapanana kadar 15 liselerde ve ilçe köylerde sahneleyeceğiz” dedi.