ERZURUM'da yaşayan 76 yaşındaki Fikriye Kaya'yı dövüp, parmağını kırarak altın yüzüğünü alan maskeli saldırgan yakalandı. Şüpheli 17 yaşındaki Ö.A.'nın Fikriye Kaya'nın bir süre önce taşınan eski komşusu olduğu ortaya çıktı. 
Merkez Palandöken ilçesine bağlı Kazım Yurdalan Mahallesi'ndeki tek katlı evinde yalnız yaşayan Fikriye Kaya, 16 Şubat gecesi maskeli bir saldırgan tarafından dövüldü. Kapıyı açar açmaz sopalı saldırıya uğrayan iki ayda bir aldığı 500 liralık dul maaşıyla geçinen Fikriye Kaya'nın parmağını kıran saldırgan altın yüzüğünü ve cep telefonunu çalarak kaçtı. Kanlar içinde kalan, sağ kolu, sol yüzük parmağı ve burnunda kırık, sol bileğinde çatlak tespit edilen Fikriye Kaya, sürünerek komşularından yardım isteyip hastaneye kaldırılarak tedavi edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Fikriye Kaya'nın ifadeleri doğrultusunda yüzü maskeli saldırganı kısa sürede yakaladı. Saldırgan 17 yaşındaki Ö.A.'nın Fikriye Kaya'nın bir süre önce taşınan komşusu olduğu ortaya çıktı. Ö.A.'nın Fikriye Kaya'nın parmağını kırarak gasp ettiği 14 ayar altın yüzüğü 70 liraya sattığı, yaşlı kadının cep telefonunun ise üzerinde bulunduğu bildirildi. Ö.A.'ya gözcülük yaptığı iddiasıyla yakalanan H.K. ise adliyeye getirilişinde "Allaha şükür her şey ortaya çıktı. Tüm mahalle beni suçlu biliyordu ama öyle olmadığı ortaya çıktı" dedi. Salgırgan Ö.A. ise yüzünü kazağıyla kapatarak kendisine soru soran gazetecilere tekme attı. 

FOTOĞRAFLI