Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Gülyüzü Köyü okuluna sabah erken saatlerde sürpriz ziyaret yaptı.
Kaymakam Faruk Erdem, beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı ile birlikte sabah erken saatlerde Gülyüzü Köyü’ne geldi. Erdem, buradan direk köy okuluna geçti. Sabah erlen saatlerinde kaymakamı karşılarında gören okul idareci, öğretmen ve öğrencilerini şaşırdılar. Öğretmenlerle birlikte sabah kahvaltısı yapan Erdem, ilkokul ve ortaokuldaki tüm sınıfları gezen Kaymakam Faruk Erdem, öğrencilere işledikleri derslerle ilgili sorular sorup öğretmenlerden sınıf başarı durumları ile ilgili bilgi aldı.
Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle kahvaltıda bir araya gelen Erdem, okulun genel başarı durumunu değerlendirdi. Okulun Kars genelindeki sınavlarda gösterdiği başarı ile üst sıralarda yer alması ve başarı durumu incelenirken, Faruk Erdem, tarafından önümüzdeki dönemlerde yapılacak sınavlarla ilgili yeni başarı grafikleri konuldu.
Okul ziyaretiyle sonrasında açıklama yapan Kaymakam Faruk Erdem, sınavlarda gösterdiği başarılar ile Arpaçay ve Kars’ta farkını hissettiren Gülyüzü okulunun kendilerini her zaman mutlu ettiğini söyledi.
Başarıda öğretmen ve öğrenciler kadar velilerin de büyük payı olduğunu belirten Erdem, mevcut imkanlar dahilinde bir köy okulunda gösterilen bu başarının asla küçümsenemeyeceğini, ilerleyen yıllarda bu başarının daha üst noktalara çekilmesinde öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü, başarıda da okul haricinde köylü ve öğretmenlerin birbiri ile kurdukları samimi diyaloğun önemli olduğunu ifade etti.
Okulların sorunlarının yerinde tespit edilmesinde yapılan bu ziyaretlerin çok faydalı olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Erdem, daha önce başka okullara yapmış olduğu ziyaretlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.