Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, ‘İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası’ 2 Mart tarihinde başladığını, 31 Mayıs tarihinde sona ereceğini söyledi.
İl Müdürü Songül Kadıoğlu, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan 2015 yılı Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları İle Mücadele Programı kapsamında Kilis merkez ve 3 ilçelerde İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası 2 Mart tarihinde başladı. Kampanya, 31 Mayıs tarihinde sona erecek" dedi.
Kadıoğlu, kampanyada, 3 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanların aşılanacağını kaydederek, "Kampanyalar da kullanılacak tüm aşılar proje kapsamında Bakanlığımız tarafından tahsis edilmiştir. 5996 sayılı Kanun gereğince yetiştiricilerin hayvanlarını aşılatmaları zorunlu olup, aksi hareket edenler hakkında idari para cezası ile cezalandırılması hükmü mevcuttur. Aşılama kampanyası; Kilis merkez de Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülecektir. Üreticilerimiz daha ayrıntılı bilgi almak için il ve ilçe müdürlüklerimize başvurabilirler” dedi.