Vali Güngör Azim Tuna, Türk Kızılay’ı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin’i makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Türk Kızılay’ı Eskişehir Şubesi’nin takdir edilecek başarılı çalışmalar imza attığını dile getiren Vali Tuna, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, Eskişehir’in konumu bakımından diğer illere çok kolay yardım edebileceğini savundu. Vali Tuna konuşmasında “Şubenin gençlere ve yardımseverlere yönelik çok güzel çalışmaları var. Eğitilmiş insan gücüne her zaman ihtiyacımız var. Eskişehir’in konumu itibariyle çevre illere çok rahat hizmet verebilecek ulaşılabilirliği var. Eğitimler noktasında tabi ki gönüllü insan gücünü yetiştirmedeki işbirliğiniz bizim için çok önemli. Allah korusun, afet durumunda o mahalde yaşayan insanların bilinçli katkısı çok önemli. Bu konuda sizlerin çalışmalarınız takdire şayan” ifadelerini kullandı.
“BAŞARILI KURUMLARIN ŞEHRİMİZDE BULUNMASI GURUR VERİCİ”
Vali Güngör Azim Tuna başarılı kurumların Eskişehir’de bulunmasından gurur duyduklarını ifade etti. “Türk Kızılay’ı bize ecdadımızdan bir miras” diyen Vali Tuna, “Türk Kızılay’ı sınırların ötesinde dünyanın her tarafında yardıma koşan, yardımları acilen ulaştırmaya çalışan bir kuruluşumuz. Türk Kızılay’ının Eskişehir’de de çağın gereklerine uygun bir şekilde örgütlenip, başarılı çalışmalar yürüten bir şubesinin olması bizim için gurur verici. Bu vesileyle Şube Başkanı başta olmak üzere bütün ekibi tebrik ediyorum. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma gibi önemli hizmetler sunan Türk Kızılay’ı, muhtaçlara her zaman yardım elini uzatan eden köklü bir kuruluştur” diye konuştu.
Gönüllülüğün özveri gerektirdiğini kaydeden Vali Tuna, bu manada Türk Milletinin dayanışma ve yardımlaşma özelliğini her zaman tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.
Vali Tuna’ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Girgin, bütün kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Eskişehir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını aktaran Başkan Girgin, bölgede yaşanılabilecek herhangi bir afette, olay yerine hızla müdahale edecek şekilde hazırlıklı olduklarını kaydetti.
150 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ
Türk Kızılay’ı Eskişehir Şubesi’nin 1928 yılında kurulduğu belirten Başkan Girgin, “725 üyemiz var. Yönetim Kurulumuz 11 kişiden oluşuyor. Sanayi Odası aracılığıyla 150 öğrencimize burs veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde yoğun şekilde yağan kar sonucu yolda kalan afetzedelere 6 bin adet kumanya dağıttık. 3 Gönüllü yardım kolumuz var. Gençlik kollarında görevli gönüllülerimizin çoğu lise öğrencisi. Ayrıca üniversitelerimizde kulüplerimiz var. Eskişehirli yardımseverlerden aldığımız enerjiyle yolumuza büyüyerek devam ediyoruz” dedi.
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler projeleri kapsamında inşaatı devam eden Türk Kızılay’ı Türk Dünyası Gençlik Kampı hakkında da bilgiler aktaran Başkan Girgin, Vali Tuna’ya projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Vali Tuna, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleriyle toplantı salonunda bir araya gelerek, onlarla bir süre sohbet etti. Ziyaretin sonunda Vali Tuna, Türk Kızılay’ı Eskişehir Şubesi hatıra defterine, ziyaret anısına duygularını yazdı.