GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep şehir merkezi Balık parkında, Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 dilde yapılacak siyer yarışmasının tanıtımı için stant kuruldu.
Yarışmanın Gaziantep sorumlusu Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Genel Koordinatörü Mehmet Tandırcıoğlu, Aralık ayının başında başlayan siyer yarışmasının kayıtları 31 Ocak 2015 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Tandırcıoğlu, 29 Mart 2015 tarihinde yapılacak siyer yarışmasının tanıtım ve reklam faaliyetlerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerine verilen kahvaltı ile başlandığını belirtti. Tüm imam hatip liseleri ve Gaziantep Üniversitesi önünde kurulan stantların ardından, şehir merkezindeki Balıklı parkında stant kurduklarını ifade eden Tandırcıoğlu, burada çocuklara balon dağıtıldığını, büyüklere ise el broşürleri verildiğini kaydetti.
Yarışmanın amacını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını yaşamımıza hakim kılmak için Efendimizin yaşamını insanlara duyurmak olarak açıklayan Tandırcıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluru ile gerçekleşen ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın özelde yapılan yarışmalar arasında en yüksek katılım ve en kapsamlı yarışma hüviyetine sahip olduğunu, bu yıl da yarışmanın İngilizce dilinde de yapılarak, tüm insanlığa hitap etmesinin hedeflendiğini söyledi.