Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor’u penaltı atışlarıyla mağlup ederek yarı finale yükselen Medicana Sivasspor, Sergen Yalçın’la kaybetmiyor.
Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda oynadığı ilk iki maçta Gaziantepspor ve Tuzlaspor’a mağlup olan Medicana Sivasspor, takımın başına Sergen Yalçın’ın getirilmesinin ardından kupada çıktığı 7 maçtan sahadan yenilgisiz ayrıldı. Yalçın ile kupada çıktığı 7 maçtan 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan Medicana Sivasspor bu karşılaşmalarda 16 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.
Kırmızı-beyazlı ekip bu süreçte Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u (2), Gaziantepspor’u ve Tuzlaspor’u mağlup ederek 12 puanla grubundan çıkmayı başardı. Son 16 turunda Trabzonspor ile eşleşen kırmızı-beyazlı ekip uzatmalarda rakibini 3-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.
Çeyrek finalde Kayserispor ile eşleşen Yiğidolar rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Rövanş maçının da normal ve uzatma süresinin 1-1 bitmesinin ardından, Medicana Sivasspor rakibini penaltı atışları sonucu 3-1 mağlup ederek kupada yarı finale yükselen taraf oldu.
Medicana Sivasspor yarı finalde ise Galatasaray ile eşleşti.