Torbalı Ticaret Odası Meclis üyeleri, Aydın Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.
Torbalı Ticaret Odası heyetini Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Meclis Başkan Yardımcıları Kazım Günaydın ve Cihan Can Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyelerinden Cengiz Ülgen, Meclis Üyelerinden Mustafa Akdam, Rıza Uyar, Ahmet Şenel ve Genel Sekreter Çimen Mutlu karşıladı.
Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, yaptığı açıklamada; “orbalı son yıllarda yakalamış olduğu ivme ile Türkiye’ye model olabilecek bir merkez haline geldi. Sanayi, Tarım, Hizmet Sektörü, İnşaat, Mobilya, Mermercilik, Tütün gibi sektörlerde öncü firmalarımızla 2014 yılında 26 farklı sektörde 100 ülkeye ihracatımız gerçekleşmiştir. Özellikle geçtiğimiz yılda Torbalı pırasa ihracatında 4. Sırada yer aldı. Torbalı’dan 2014 yılında 863 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik, 2015 yılı hedefimiz bir milyar dolar ihracatı gerçekleştirmektir. Geçmiş tarihimizde Aydınoğulları beyliğine bağlı bir nahiye iken günümüzde Türkiye’de konuşulan, örnek alınan yaptığı üretimle ekonomisiyle, ticaretiyle ihracatıyla isminden söz ettiren bir ilçe haline geldik. Büyümek çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Torbalı Ticaret Odası olarak lokomatif olmak istiyoruz. Sorunların çözümü noktasında, ilçenin tanıtımı noktasında gelişime, üretime istihdama ,ticarete katkı koyabilmek adına çok güzel çalışmalar yapıyoruz, bu çalışmalarımızın bir parçası olarak Aydın Ticaret Borsamıza ziyarette bulunduk. Buradan Sanayi Odamıza, Ticaret Odamıza ve Organize Sanayi Bölgemize gideceğiz . Aydında model almamız gereken güzel çalışmalar var. Aydın komşu ilimiz ve Türkiye’de önemli bir geçmişi olan tarihi olan efeleriyle anılan ilimizdir. 35 kişilik heyetimizle Borsamızın misafiri olduk heyetimiz adına bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı da, ziyaretleri için Torbalı heyetine teşekkür ederek, “Borsamız 1956 yılından bu yana üyelerinin çıkarları doğrultusunda çalışmalarına yön vermiştir. Borsamız tarafından 2002 yılında kurularak, Türkiye genelinde Borsalar içerisinde ilk akredite olan Laboratuarlar arasında olan Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuarlarımız, GDO ve Toprak analizi haricinde her analiz yapılmaktadır. Verimli topraklarımızda Çam Fıstığı (künar), Kestane, İncir, Zeytin, Zertinyağı Pamuk başta olmak üzere birçok ürün yetişmektedir. Verimli topraklarda yer almamıza rağmen son dönemlerde bir gerilememiz söz konusudur. Tarım, Sanayi ve Turizm alanında birçok değerimiz olmasına rağmen havaalanımızın olmaması nedeniyle değerlerimizi tanıtamamaktayız. Havaalanımızın açılması için 2010 yılından bu yana Aydın olarak hep birlikte, sayın vekillerimizin de destekleriyle çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki hafta sayın milletvekillerimizle birlikte Aydın Sanayi Odamız ve Ticaret Odamızın da katılımıyla DHMİ Genel Müdürlüğümüze ziyaretimiz olacak, havaalanı koşunda ısrarcıyız çünkü havaalanımız açıldığında Aydın’ın hızlı bir şekilde yükselmeye başlayacağının inancındayız. Sanayi alanında göstermiş olduğu ilerleme ile Torbalıyı tebrik etmek gerekiyor. Birçok alanda faaliyet gösteren firmalarımızla ortak ticaret yapabilir, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürebiliriz. Borsa olarak her konuda desteğe hazırız, ziyaretiniz için Borsamız adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Ziyaret sonrasında Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Aksoy adına, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Öztaş’a plaket takdimi yapıldı.