Antalya Devlet Opera ve Balesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’de hayatını kaybeden şehitleri “Şehitler Oratoryosu” ile anacak.
Hasan Niyazi Tura’nın bestelediği Şehitler Oratoryosu’nun librettosu eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’a ait. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en anlamlı günlerinden biri olan 18 Mart’ta düzenlenecek olan konser Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi koro ve orkestrasının sahne alacağı konserde orkestra ve koroyu şef Caner Ruhselman, çocuk korosunu Mahir Seyrek yönetirken, konserin solistleri soprano Zişan Damcıoğlu, mezzosoprano Ebru Kaptan, bas Umut Tarık Akça ve Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Barış Yanç olacak. Oratoryoda metinleri Ebru Kaptan seslendirecek.
Hasan Niyazi Tura’nın eseri olan Şehitler Oratoryosu “Vatan Sevgisi”, “Kuruluş ve Kurtuluş Dönemi Dahil Ulusal Bütünlük ve Birliğimizin Korunması için Yapılan Mücadele ve Savaşlar”, “Şehadet Öncesi”, “Şehadet Anı”, “Şehidin Ölüm Sonrası Huzur ve Gururu” başlıklarını taşıyan beş farklı bölümden oluşuyor.