Kepez Belediyesi’nin, yaşlılara bir vefa hizmeti olan 50 yatak kapasiteli şefkat ve huzur evinin temeli atılıyor. Hasta Konuk Evi ve 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık hizmetlerinden sonra bakacak kimsesi olmayan yaşlılar için şefkat evi inşa ediliyor.Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2400 metrekarelik metrekarelik alana yapılacak olan şefkat ve huzur evinin ihale süreci tamamlandı. Kepez Belediyesi, yüklenici firma ile yapım ve yer teslimi sözleşmesini imzaladı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Başkan Tütüncü, 50 yatak kapasiteli şefkat ve huzur evinin temelini önümüzdeki günlerde temelini atacaklarını söyledi. Tütüncü, yapacakları tesisin, II. Abdülhamit’in fermanı üzerine Okmeydanı’nda 27.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan Darülaceze’nin bugüne uyarlanmış, modern bir hali olacağını belirtti.
Bakacak kimsesi olmayan yaşlılara, şefkat ve huzurevi projesiyle rahat ve modern ortamda yaşama imkanı sunacaklarını dile getiren Tütüncü, “Şefkat ve huzur evi projemiz, ‘Allah rızası ve hayır duası’ almaya dönük bir çalışma olacak. Bir vefa borcu olarak kendi başlarına ihtiyaçlarını karşılamayan, bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımızın, barınma yeri sorununu çözüyoruz. Şefkat ve huzurevi projesiyle Kepezli yaşlılarımız, ikinci baharlarını huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşayacaklar.” dedi. Tütüncü, seçim vaadi 70 projeden biri olan ve yaklaşık maliyeti 3,5 milyon lira olan projeyi, 2015 yılı içerisinde tamamlayarak, yaşlıların hizmetine sunacaklarını aktardı.
Modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı şefkat evi, 50 yatak kapasiteli olacak. Şefkat evi, emsallerinden farklı olarak tek katlı olarak inşa ediliyor. Yaşlılara, çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesinde dinlenme alanlarının, yürüyüş parkurlarının, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu bir mekanda hizmet verilecek.
NELER OLACAK
Şefkat ve huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 50 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları olacak. Kepez Belediyesi, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Manevi Evlat projesiyle Kepezli çocukları, huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirilecek. Böylece nesiller arasında gönül köprüsü kurularak, yaşlıların yaşam sevinçlerinin artırılması amaçlanıyor. (CE-