Kütahya’da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki üst geçit yıkıldı.
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, söz konusu yaya üst geçitinin 1993 yılında yapıldığını belirterek, "Kütahya’mızda Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Menderes Bulvarı’nda iki üst geçitimiz var. Bunlar 1993 yılında yapılan o dönemki ihtiyaç olarak görülen bu üst geçitler günümüze kadar kullanıldı.Son dönemlerde de şehrimize kötü bir görüntü vermesi dolayısıyla ve ekonomik ömrünü tamamladığından dolayı biz yıkımına başladık.Bugün itibariye şuanda önünde bulunduğumuz Defterdarlık önü üst geçit yıkım çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yıkıldı.Biliyorsunuz geçen haftada vatandaşlarımız için tehlike arz eden metruk binaları yıkmıştık.Bu köprüleri de yıkarak şehrimizin estetiğini bozan etkenleri bir bir yıkmış olacağız.Şehrimize estetik kazandırmak için proje çalışmalarımız devam ediyor.Bunu özellikle belirtmek istiyorum; trafik sorununu çözme noktasında da merkezde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda, Menderes Bulvarı’nda bir battı-çıktının projeleri devam ediyor.Projeler bittikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Yeni bir trafik düzenlemesi getireceğiz" diye konuştu.
Başkan Saraçoğlu, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki üst geçitin yıkımına da önümüzdeki günlerde başlanacağını sözlerine ekledi.
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Sarçoğlu’na, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan, Murat Arık, Fatih Kölgeli, Ali İhsan Ertaş ve belediye daire müdürleri de eşlik etti. (EFE)