AMASYA (AA) - Merzifon ilçesinde, Merzifon Çevre Platformu üyesi grup, Yeni Çeltek mevkisine yapılacak termik santrali protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına konuşan Taner Çetinkaya, termik santral kurulmak istenilen bölgede halkın geçimini genellikle tarım ve hayvancıkla sağladığını söyledi.

Tesis, en son teknolojilere göre yapılsa ve en iyi filtreler kullanılsa dahi kül ve çıkacak olan zehirli gazların doğaya salınmasına engel olunamayacağını savunan Çetinkaya, firmanın üretim esnasında kullanacağı toplam kömür miktarının yapılan araştırmalara göre Merzifon’un 40 yılda, Suluova’nın ise 60 yılda tüketeceği kömürü 1 yılda işleyeceği anlamına geldiğini ifade etti.

Çetinkaya, "Soluduğumuz havaya karışacak olan mikro partiküller bizi de olumsuz olarak etkileyecektir. Yani illa ki elektrik üretmek istiyorsanız, bölgemizdeki RES'lerin  (Rüzgar Elektrik Santralleri) sayısını artırın, güneş panelleri kurun. Bizlerin hayatı bu kadar ucuz değil, olmayacak da. Biz temiz havada, temiz su ve yaşanılabilir bir gelecek istiyoruz. Bunun için de termik santral istemiyoruz. Biz daha son sözümüzü söylemedik ve son sözde bölgede yaşayan, çevresini, doğasını seven, geleceğe sahip çıkan bizlerin olacaktır” dedi.