DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Oğuz Kasap, Tuncay Aykan ve şube müdürleri ile birlikte Kaş ilçesi Kemer ve Sinekçi Köyü mevkindeki su kaynağı alanlarında incelemelerde bulundu.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Sinekçi ve Kemer köylerinde ikamet eden vatandaşlar tarafından yapılan başvurular doğrultusunda arazide etüt çalışması yaptıklarını belirterek, “Elmalı Sulama Birliği ve yöredeki vatandaşlarımız tarafından Sinekçi mevki yukarı havzasında kışın yağan suların hem taşkına yol açmaması, hem de bu bölgedeki suyun boşa akmaması için buradan bir kanal açılarak toplanan suyun Elmalı Çayboğazı Barajı’na aktarılması talep edilmişti, Mahalle Muhtarları ve yöredeki vatandaşlarımız Kemer Mahallesi Kartal Gölü mevkinde bir gölet yapılması ve gölette toplanılacak su ile Sinekçi Mahallesi’ndeki tarım arazilerinin sulanmasını da talep ediyordu. Ekibimiz ve bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte 1750 kotundaki kırsal arazide gerekli etüt çalışmasını yaptık” dedi.
Etüt çalışmalarının teknik açıdan değerlendirilip, yapılması gereken çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Özgür, “İnşallah vatandaşlarımızın taleplerini en kısa zamanda değerlendirerek çözüme kavuşturmuş olacağız” dedi.