Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediği 5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuarı Toplantısı’nda, "Hedefimiz imar, asfalt, yol, kaldırım, alt ve üst yapı gibi konularda Ar-Ge belediyesi olmak" dedi.
Hilton Otel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Palancıoğlu, göreve başladığında ilk yaptığı işlerden birinin yeni bir imar çalışması hazırlamak olduğunu belirterek, "İhalesi yapıldı, yakın zamanda başlıyoruz. Talas’ı geleceğe taşıyacak çok farklı, özellikle büyük imar adaları ve parselleri bırakacak şekilde çalışma yapacağız" dedi.
Başkan Palancıoğlu, kentsel dönüşüm sürecinde ekonomiyle ilgili durumun yapı mekaniği açısından önemine dikkat çekerek, "Ülkemizin gelişmesinde yapı mekaniğinin çok etkisi var. Dolayısıyla ekonomik açıdan da inşaat mühendisliği büyük önem arz ediyor. İnşaat sektörü kendi içinde büyük bir ekonomik girdi teşkil etti. Bugün Katar, Rusya ve doğu bloku gibi ülkelere baktığımızda büyük Türk şirketlerini görüyoruz. İstihdam açısından da büyük bir kazanç. Ama yapı mekaniğiyle ilgili sadece beton üzerine değil, çelik ve ahşap gibi dallara da ağırlık verilmeli. Kentsel dönüşüm sürecinde yapı mekaniği de kullanılmalı. Biz belediye olarak Ar-Ge merkezi kurup, özellikle yapılarla ilgili ama alt ve üst yapı faaliyetleri başta olmaz üzere asfalt, kaldırım gibi konularda çalışmalar yapan bir belediye olacağız. Dolayısıyla akademik camiayla da yakın olacağımızı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, Kayseri’de hayırseverlik müessesesinin üniversitelerinde kendini en iyi şekilde gösterdiğini ifade ederek, "Üniversitemizin binalarının en az yüzde 80’nini hayırseverlerimiz yaptırmıştır. Son 5 yıl içinde Erciyes Üniversitesi’ni bir araştırma üniversitesi haline dönüştürdük. Sadece fakülte binaları değil, Türkiye’deki büyük araştırma merkezleri arasında yer alan binalarımızı da hayırseverler yaptırmıştır. Mesela Kök Hücre ve Moleküler Genetik Merkezi, Nano Teknoloji Merkezi, birkaç ay içinde açacağımız İlaç Geliştirme Merkezi, Klinik Mühendislik Araştırma Merkezi, şuanda Türkiye’deki en büyük Aşı Geliştirme Merkezi de bunlardan biridir. Ayrıca belediyelerimizin de katkıları büyük." şeklinde konuştu.
Rektör Keleştemur, Erciyes Üniversitesi’nin bilimsel gelişme bakımından birkaç yıl içinde dünyanın önemli merkezlerinden biri olacağına dikkat çekerek, " Özellikle uyguladığımız bazı programlar dolayısıyla çok sayıda yurtdışından öğretim üyesi de bu kapsamda üniversitemizde çalışmaya başladı." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Keleştemur, Başkan Palancıoğlu’na günün anısına plaket takdim etti.