Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü için birinci tercih olarak Köşk onayına gönderilen Prof Dr. Yusuf Ulcay, Bursa’nın tüm dokusunu yansıtan bir üniversiteyi hayata geçirmek istediğini söyledi.
Uludağ Üniversitesi’nde 26 Şubat’ta yapılan seçimle belirlenen 6 rektör adayını değerlendiren Yükseköğretim Genel Kurulu, 265 oyla 2.’liği elde eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı 1. sıradaki aday olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sundu.
YÖK’ün açıklamasını değerlendiren Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İHA’ya şu açıklamayı yaptı: "Model olacak nitelikteki proje odaklı bir adaylık çalışması yürüttük. Uludağ Üniversitesi camiamız başta olmak üzere tüm Bursa kamuoyu ortaya koyduğumuz projelere ve yeni yönetim vizyonuna büyük bir destek verdi. Bilimin, özgür düşüncenin ve demokrasinin kalesi olması gereken üniversitemizin geleceğini belirlemek üzere bizlere destek veren öğretim üyelerimizin ardından, Yükseköğretim Genel Kurulu’muzun da teveccühüne mazhar olarak 1. sıradan Rektör Adayı olarak Cumhurbaşkanlığımıza takdim edilmekten mutluluk ve gurur duydum.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle eğer Rektörlük görevine atanırsam, Bursa’mızın ve ülkemizin tüm dokularını yansıtan yeni bir Uludağ Üniversitesi kimliği ortaya koymak en büyük hedefim olacaktır”