Geçtiğimiz hafta içi Ardahan İl Genel Meclisinde İl Encümeni ve İhtisas Komisyonu üyelikleri seçiminde yapıldı.
İl Encümenliğinde AK Parti grubu Osman Şahin ve Yaşar Yıldırım’ı aday gösterirken, CHP, MHP ve HDP ittifak yaparak Yalçın Atay, Binali Özek ve Çetin Topkaya’yı aday gösterdi. İhtisas üyelikleri için aday gösteriminde grubu olmayan MHP ve HDP, CHP çatısı altında seçime girdi. Yapılan oylama sonucunda CHP’den Binali Özek, HDP’den Yalçın Altay ve MHP’den Çetin Topkaya bir yıllığına daimi encümen seçildiler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Salih Altun, Ardahan İl Genel Meclisinde İl Encümeni ve İhtisas Komisyonu üyelikleri için CHP, MHP ve HDP ittifak yaparak ortak adaylar çıkarmalarını değerlendirdi. Altun, “Ardahan’da yapılan bu ittifak Erdoğan’sız ve Ak Partisiz bir Türkiye için ne tür ittifaklar yapıldığı konusunda tüm Türkiye’ye bir mesaj olmuştur, seçmen bunu görüyor” dedi.
TÜRKİYE BU İLKESİZ İTTİFAKI İYİ YORUMLASIN
Bu ittifakın ülke genelinde de mevcut olduğunu dile getiren Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Salih Altun, “iç, dış ve tüm mihraklar Erdoğan’sız bir Türkiye için ittifak halindeler, ancak bu millet gerek 20 Martt’ta Ak Parti diyerek gerekse de 10 Ağustos 2014’de Recep Tayyip Erdoğan’ı %52 oyla Cumhurbaşkanı seçerek bu oyunlara pirim vermediğini göstermiştir” dedi. Ardahan seçmeni ve tüm Türkiye bu ilkesiz ittifakı iyi görsün iyi yorumlasın diyen Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Salih Altun, ’’7 Haziran 2015 seçimlerinde istikrarın devamı, yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile daha hızlı giden bir Türkiye için halk tercihini yine Ak Parti’den yana kullanacaktır” şeklinde konuştu.
ALTUN: ERDOĞAN BU HALKIN DOĞAL LİDERİ
Başkanlık sistemi ile ilgili olarak da konuşan Altun “birilerinin iddia ettiği gibi, başkanlık sistemi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsı için istenen bir sistem değildir, Sayın Erdoğan yaptıkları ile tarihe geçmiş bir devlet adamıdır, onun herhangi bir unvana da ihtiyacı yoktur, yarın emekli olsa hiçbir unvanı olmasa yine 5 milyon kişiyi bir meydanda toplar evvel Allah, ancak burada esas mesele Türkiye’de kalıcı istikrarlı bir sistem inşa etmektir. Her zaman Erdoğan gibi lider Ak Parti gibi istikrarlı bir hükumet gelmeyebilir Türkiye’nizin 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için istikrarlı bir yönetim gerekiyor, bu istikrar da ancak başkanlık sistemi ile yakalanabilir” dedi.
HER ZAMAN PARALEL YAPILAR ÇIKACAKTIR
Darbelerin tümü sistemin açıklarından faydalanılarak yapılmıştır diyen Altun, “Bundan sonrada darbe girişimleri olacaktır, her zaman sistemi kontrol etmek isteyen, gücü eline almak isteyen yapılar olacaktır, bugün paralel yapı, yarın meridyen yapı, milletin iradesini çalmaya çalışan bu yapılarla mücadele için, milli egemenliği ve halkın seçimlerini garanti altına alacak, bir sistem inşa etmeliyiz” dedi.
TORUNLARIMIZ İÇİN YENİ ANAYASAYI YAPMALIYIZ
Yeni anayasayı yapacak olan sadece Ak Parti hükümetidir diyen Altun şöyle devam etti; “Eğer Ak parti yeni bir anayasa yapamazsa yüz sene daha yapılamaz ne yazık ki. 7 Haziran seçimlerinden sonraki ilk hedefin milletin iradesini yansıtan sivil bir anayasayı yapmak olacaktır. torunlarımıza tam bağımsız Türkiye bırakmak için çalışmalıyız. Ülkemizin iç ve dış düşmanları güçlenen Türkiye’den barış ve kardeşlik ortamından rahatsız olmaktadırlar. Gezi Parkı, 17-25 Aralık darbesi ve bugün yaşanan provokasyonlar hep aynı merkezin planıdır. Ancak Allah’ın izni ile bu millet eğilmeyecek Türkiye yenilmeyecektir.” dedi.