Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’nde Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) ile özel maden ocağında çalışan toplam bin 700 maden işçisi Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi’nin taban delege seçimleri için sandık başına gitti.
GMİS Armutçuk Şubesi’nin taban delege seçimleri bu sabah sendikanın Kandilli Beldesi’ndeki şube binasında yapılmaya başlandı. Sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başlayan madenciler yaklaşık 15 gün sonra şube başkanı ve 3 yöneticinin belirleneceği seçiminde oy kullanacak 110 delegeyi belirleyecek.
Sakin bir havada geçen oy kullanma işlemi sırasında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan GMİS Armutçuk Şubesi Mevcut Başkanı ve Başkan Adayı İsa Mutlu, seçimlerin tüm madencilere hayırlı olmasını diledi. Mutlu açıklamasında “Demokrasinin temayüllerinden birisi vatandaşların seçme seçilme hakkıdır. Maden işçisi bunu geçmişte her zaman iyi örnek göstermiştir. Bugünde genel maden işçisi Armutçuk taban delege seçimlerinin son safhasında işçilerimiz oylarını kullanmaya devem etmekteler. İnşallah işçi sınıfına, bölgemize, ülkemize hayırlara vesile olur diyorum. 1700 civarında işçimiz şuanda oy kullanıyor. TTK ve HEMA olmak üzere bin 136’sı TTK’da, 570 tanesi de HEMA’da olmak üzere işçilerimiz oylarını kullanmaya devam ediyorlar. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Toplamda 110 delegemiz seçilecek, delegelerimiz daha sonra şube organlarımızı oluşturmaya devam edecek, inşallah bu süreç maden işçisi için sonucu iyi olan bir süreç olur. İleride zor günler bizi bekliyor. Bu zor günlerin bilincinde olan delegelerimiz inşallah bundan sonra ki süreçlerde mücadelelerine devam ederler. İnşallah işçi sınıfına hayırlı olsun” dedi.
Amele Birliği Yöneticisi ve GMİS Armutçuk Şube Başkanı Adayı Çetin Yiğit’de 2014 yılının madenciler için iyi geçmediğini belirterek 2015 yılının daha güzel geçmesi temennisinde bulundu. Yiğit konuşmasında şunları söyledi; “Bizim için madenci adına çok talihsiz günler geçirdiğimizi 2014 yılını geri de bıraktık. İnşallah 2015 yılı madencilerimiz adına güzel geçer, güzel geçmesini temenni ediyorum. Seçimimizin işçimize, Zonguldak’ımıza, Ereğli’mize, tüm çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Önemli olan madenci kazansın diyorum.”
GMİS Armutçuk Şubesi taban delege seçimleri akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek.