Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa, Lise-Toki Dolmuş Hattı’nın son durağında çay ocağı işleten 53 yaşındaki Sevgi Akgün, emekli olduktan sonra boş durmamak ve paraya ihtiyacı olduğundan dolayı şoförlere ve mahallede bulunan öğrencilere yemek yaparak geçimini sağlıyor.
Fatsa’da Toki-Lise Dolmuş Hattı Durağı’nda 7 yıldır çay ocağı işleten 67 yaşındaki Hatice Ateş, ilerleyen yaşına rağmen bu işi yapamayınca başka bir ev hanımı olan Sevgi Akgün’e iş yerini kiralayarak, bir ev kadınını daha iş sahibi yaptı. Sevgi Akgün isimli bayan işletmeci her gün sabahın 5’inde çay ocağına gelerek hem sobayı yakıyor, hem de ilk gelen dolmuş şoförlerinin çaylarını hazır ediyor. Sevgi Akgün yaptığı bu hizmet nedeniyle kendisine şoförler ve öğrenciler tarafından “Sevgi Ana” diye hitap ediliyor.
Günlük yaptığı ev yemeklerini satan ve lezzeti ile takdir alan Sevgi Akgün, "Geçim bu dönemlerde çok zor. Bizler de geçimimizi kazanmak için çalışmak zorundayız. Yaptığım işi seviyorum. Burayı Hatice ablam işletiyordu kendisi çok yorulduğu için buraya bana kiraladı ve ve bana da ekmek kapısı açmış oldu. Allah kendisinden razı olsun. Burada yaptığım ev yemeklerini günlük olarak farklı farklı yapıyorum ve 5 TL’ye satıyorum. Öncelikle dolmuş hattındaki şoför arkadaşlar yemeklerimi beğeniyor. Civar okuldaki öğrencilerde buraya gelerek müşterilerim oluyor. Burada ömrümüz yettiği kadar ev yemekleri yaparak geçimimi sağlayacağım” dedi.
Sevgi Akgün’ün hizmetinden büyük memnunluk duyduklarını belirten dolmuş şoförleri ve öğrenciler ise, “Biz ona ’Sevgi Ana’ deriz. O bizim ikinci anamız. Bize çok iyi hizmet ediyor. Sabahın soğuğunda sıcacık yere geliyoruz; üstelik çayımız da hazır. Ondan Allah razı olsun” dedi.