ANKARA (İHA) – Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu tarafından yılın “İş Kadını” seçildi.
Türkiye’de ve KKTC’de eğitim veren üniversitelerde Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu teşkilatlarının yapmış olduğu araştırmalar sonucunda Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Türkiyeli Gençler tarafından Türkiye’de yılın İş Kadını seçildi.
Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fattah Naciri ise Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu tarafından Türkiye’de ve KKTC’de yapılan araştırmalar sonucunda Türkiyeli Gençler tarafından Yılın Stratejik Diplomatı seçildi.
Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fattah Naciri’nin gençler tarafından 2014 yılının en başarılı insanları seçilmesinde Nezaket Emine Atasoy ve Mohamed El Fattah Naciri’nin 29 Kasım’da Ankara Hilton Hotel’de yapılan Ortadoğu Barış Zirvesine Eş Başkanlık etmeleri en önemli etkenlerden birisi olduğu açıklandı. Nezaket Emine Atasoy ve Mohamed El Fatah Naciri’nin ödülleri Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezinde yapılan törenle Kuruluşun Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu tarafından takdim edildi.
Arap Devletler Ligine üye devletleri ise şöyle:
“Irak Cumhuriyeti, Suriye Arap Cumhuriyeti, Lübnan Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, Suudi Arabistan Krallığı, Bahreyn Krallığı, Katar Emirliği, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman Sultanlığı ,Cibuti Cumhuriyeti, Komorlar, Federal İslam Cumhuriyeti, Yemen Cumhuriyeti, Kuveyt Devleti. Mısır Arap Cumhuriyeti, Libya Devleti, Tunus Cumhuriyeti, Filistin Devleti, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Fas Krallığı, Moritanya İslam Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti, Somali Federal Cumhuriyeti.”