Halkı aşı konusunda bilgilendirmek amacıyla 10 yıldır düzenlenen “Avrupa Aşı Haftası” Döşemealtı İlçesi’nde bir dizi etkinliklerle kutlandı.
Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Avrupa Aşı Haftası Döşemealtı İlçesi’nde kutlandı. Kutlamalara Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, İlçe Sağlık Müdürü Dr. S.Birgül Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kurum temsilcileri ve çok sayıda veli katıldı.
Aşı yaptırmanın önemine değinen İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül, sağlık konusunun ciddiye alınması gerektiğini, aşının da insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu özellikle çocukların aşılarının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
BAŞKAN GENÇ’TEN DAMLA AŞISI
Döşemealtı Kuzeykent Aile Sağlığı Merkezi önünde gerçekleştirilen tören de Yeşilbayır İlköğretim Okulu Öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ardından da müzik dinletisi yapıldı. Günün anlamına özel pasta ve kerdala kesildi ve Sağlık Merkezi gezildi. Belediye Başkanı Turgay Genç, minik bir çocuğa damla verdi ve çocukların imza isteğini yerine getirdi.