Proje, Türkiye'nin batı illeriharicinde de ticaret ve yatırım olanaklarının olduğunu Hollandalı firmalara göstermeyi amaçlıyor. Türkiye'deki Hollanda Büyükelçiliği'ne İki ülkenin 400 yıllık ilişkileri olmasına rağmen. Hollandalı şirketler Türkiye hakkında hâli yeteri kadar bilgiye sahip değil. bağlı ekonomi ağı, büyükelçiliğinin ve başkonsolosluğun ekonomi ve ticaret bölümü, Hollanda Yatırım Teşvik Merkezi (NBSO) ve Hollanda Dış Yatırım Ajansı'ndan (NFIA) oluşuyor.

Hollanda, uluslararası ticaret ve yatırım konusunda Türkiye'yi öncelikli ülkelerden biri olarak seçti. Hollanda, Türkiye ile iş yapmak ve Türkiye'de var olan ticaret ve yatırım şanslarını değerlendirmek istiyor. İki ülkenin yaklaşık 400 yıldır ticari ve diplomatik ilişkileri bulunmasın rağmen, Hollandalı şirketler Türkiye hakkında halen yeteri kadar bilgiye sahip değil. Türkiye, ekonomisi hızlı gelişenbir ülke. Bu hızlı ekonomik gelişmeler, her zaman yeteri kadar dış ülkelerdeki sektör temsilcilerine ulaşmayabiliyor. Hollanda Büyükelçiliği'ne bağlı ekonomi ağı dabunun farkında. İki ülkenin gelişen sektörlerine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz 'Holland-Turkey Business Tour 2015' projesi ile farklı sektörlerde Hollandalı firmaları Türkiye'ye getirmek, Türkiye'de ilgili firmalar ile eşleştirmek, her iki ülke ekonomisini ve gelişen sektörlerini yine her iki ülke sektör temsilcilerine bildirmek ve en önemlisi Hollandalı firmalara Türkiye'nin diğer illerinde de yatırım veya ticari işbirliği olanaklarının da olduğunu göstermek istiyoruz. Bu proje kapsamında Türkiye'ye ilgi duyan veya hali hazırda Türkiye'de bulunan, ancak ticari ilişkilerini genişletmek isteyen Hollandalı firmalara destek olmak isteniyor.

SAMSUN BU FIRSATA ODAKLANMALI!

Bu sene Hollanda Büyükelçisi Ron Keller önderliğinde; Adana, Mersin, Trabzon, Samsun, Konya gibi illere Hollandalı firmalar ile birlikte ticari ziyaretler düzenlenecek. Yerel yetkililerden bölge ve ticari ve yatırım olanakları hakkında bilgi alıp aynı zamanda Hollandalı firmalarını Türk firmaları ile eşleştirmek için deprogramlar organize edilecek. Projeyi başarılı kılmak için Hollanda ve Türkiye'deki kurumlardan da destek almıyor. TOBB Başkam Rifat Hisarcıkhoğlu, Hollanda Büyükelçisi Ron Keller ile görüşmesi esnasında projeyi desteklediğini ve proje kapsamında ziyaret edüecek illerdeki ticaretve sanayi odaları ile deortak çalışmalar yapüabileceğini açıkladı. Ticari heyet ile birlikte ilk ziyaret mayıs ayı sonunda Adana ve Mersin'e gerçekleşecek. Adana ve Mersin'de ön araştırma ziyaretleri esnasında sektörler hakkında edinilen bilgiler Hollandalı firmalara aktarıldı. Adana ve Mersin ön araştırma ziyareti sırasında Hollanda'ya karşı ilgi büyüktü. Türk firmaları ve yerel yetkililer, projeyi desteklediklerini ve gelecek Hollandalı firmalar üe tanışmayı istediklerini büdirdi. Bu durum, her iki ülkenin projeye olumlu ve istekli yaklaştıklarım gösteriyor. Holland-Turkey Business Tour 2015 projesi sayesinde, Türkiye'ye daha fazla yatırımcı ve ticari firmanın ilgi duyması hedefleniyor.

We want to promote the Turkey

Economıc and commerclal counsellor. Head of Netherlands Economic Netvvork Turkey Netherlands has picked Turkey asa privileged country in terms of iniernalional irade and investment. Netherlands wants to conduct business with Turkey and to make use of it 's existing trade and invcstments in Turkey. Even though both countries have commercia! and diplomatic relations for more than 400years, Dutch companies have yet to have sufficient information about Turkey. Turkey is a country of vfhich economy is developing rapidly. These rapid economical developments are not alwavs reached to sector representatives in abroad countries. Economy network connected to Netherlands Embassy is also avvare of this. "We want to bring Dutch companies frorn different sectors to Turkey with Holland-Turkey Business Tour 2015 project, to couple them with relevant companies in Turkey, to inform economies and developing sectors of both countries to sector representatives of both countries and especially we want to show to Dutch companies that there are investment or commercial cooperation opportunities in other cities of Turkey " We request support from Dutch companies that are interested in Turkey or which are already in Turkey but desire to extend their commercial relations. 

DÜNYA