Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 8.si düzenlenen “Başkanlık Kupası” futbol turnuvası 4 Mayıs’ta başlıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Başkanlık Kupası” futbol turnuvası farklı bir sosyal etkinliği ile ön plana çıkıyor. Her yıl Mayıs ayında düzenlenen turnuvaya Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ bünyesinde bulunan daire başkanlıkları çalışanları katılıyor.
Turnuvanın kura çekimi için takım sorumluları ile Meclis Salonu’nda bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada turnuvanın önemi ve anlamı hakkında bir açıklama yaptı.
Hizmet etmek için birlikte, bir aile çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Birimler arasındaki ilişkileri güçlendirmemiz lazım. Biz belediye olarak büyük bir aileyiz. Bu ailenin birbirine yakından tanıması için bu tür sosyal ektiviteler önemli. Spor da bizim önemli faaliyet alanlarımızdan birisi. Bu alanda birimlerimizi yakınlaştırmak ve sevgi bağlarını güçlendirmemiz önemli. Biz bunu bir piknik ile de gerçekleştirebilirdik. Ancak sporun sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını kullanmak istedik. Katılım gösteren tüm birimlerimizi kutluyorum” diye konuştu.
FUTBOL ASLINDA PAYLAŞIMDIR
Çalışan personelin zaman zaman iş stresi yaşamasını gözardı etmediklerini ve bu stresi böylesi sportif faaliyetler ile gidermenin uygun olduğunu aktaran Şahin, “Bu tür faaliyetler arkadaşların sinejisini, iş motivasyonunu ve kabiliyetini de ortaya koyar. Burada gösterdiği başarı çalışma ortamına da yansır” dedi.
Futbolun aslında paylaşım olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Futbolu oynarken arkadaşına verdiğin pas, takım olarak birlikte hareket etmek ve takım arkadaşına yardımda bulunmak aslında bir paylaşımdır. Bunu sahada gösteren birisi aynısını iş hayatında da yapar. Bunun için futbolun bir paylaşım ve yardımlaşma oyunu olduğunu düşünebiliriz” şeklinde konuştu.
Daha sonra kura çekimine geçildi. İlk kurayı Başkan Şahin çekti. Başkan Vekili Osman Toprak, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Serdar Tolay ve Ali Aslan’ın da çektiği kurların devamını takım temsilcileri yaptı.
18 takımın katıladığı bu seneki turnuva Hasan Doğan Tesisleri’nde yapılıyor. 4 gurup halinde gerçekleştirilen turunvada, guruplarında ilk iki sıralamasını alan takımlar bir üst tura çıkıyor. Bu turdan sonra eleme usulu ile oynanan maçların finalinde şampiyon ve derece yapan takımlara kupa ile madalya veriliyor.
Belediye personeli arasında sevgi ve saygı bağlarının geliştirilmesi, iletişimin güçlendirilmesi ve dostluğun pekiştirilmesi için gerçekleştirilen futbol turnuvasında, sağlıklı bir yaşam sürülmesi hedefleniyor.