İyilik-Der Gaziantep Şubesi, Suriye’ye 7 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.
İyilik-Der Gaziantep Şubesi Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Hizmet Merkezi’nde düzenlenen yardım töreniyle Suriye’ye 7 TIR insani yardım malzemesi gönderildi. Törene Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Hayırsever İşadamı Mustafa Eruslu, Şahinbey Belediye Başkanı Yardımcısı Cuma Güzel, Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve yardımseverler katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, mazlum Suriye halkının zalim diktatör tarafından zulme maruz bırakıldığını belirterek, “İyilik-Der olarak bizlerin bu zulme, bu drama sessiz kalmamız mümkün değildir. Suriye’deki kardeşlerimizi unutmayan halkımıza teşekkür ediyorum. Bu emanetleri Suriye içerisindeki mazlumlara dağıtmanın gayretindeyiz. Bizler İyilik-Der olarak dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanında durmaya devam edeceğiz. TIR’ların içerisinde ağırlıkla temel gıda maddeleri var, çocuk bezi var, çocuklara yönelik mamalar var ve giyecek var” dedi.
“GAZİANTEP’TE 100 BİN İNSANA YARDIM DAĞITIYORUZ”
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Kadir Gecesi’nin olduğu bu anlamlı günde Anadolu insanın yardımlarını Suriye’ye uğurladıklarını vurgulayarak, “Bizler her hafta yolladığımız gibi bugün 7 TIR yardımımızı Suriye’ye uğurlayacağız. Akşam inşallah ev ev dağıtılacak. Suriye’nin içerisinde yardım merkezlerimiz var, bunları Suriyelilerle kurduk. Suriye’de sivil toplum tecrübesi yoktu. Biz Bülbülzade Vakfı olarak Gaziantep’te 100 bin insana yardım dağıtıyoruz. Bunların hepsi Gaziantepli mağdurlarımız, yerli mağdurlarımız. Bir yerlinin bir lirasını bir Suriyeli ile paylaşmıyoruz. Suriye vesilesi ile Gaziantepli mağdurlara yardımlarımız artmıştır eksilmemiştir. Rabbim bu vesile ile Suriye’deki savaşın bitip adalet ve özgürlüğün hakim olduğu dönemi bizlere kolaylaştırsın” ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VEREN EL KONUMUNDADIR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de İyilik-Der’in ve Bülbülzade Vakfı’nın Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine göndereceği yardımlara tanık olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu tablo büyük bir devlet, büyük bir millet olmanın sonucudur. Hamd olsun ki Türkiye Cumhuriyeti veren el konumundadır. Bu bizim için büyük bir zenginliktir. Milletimiz ihtiyaç sahiplerine kol kanat gerecek durumdadır. Bu yardımlar paylaşıldıkça sıkıntılar azalır ve Rabbim de bereketini verir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışı Peygamberimizin bize öğrettiği bir ilkedir. Tüm hayırseverlere bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise “Büyük bir devlet ve büyük bir millet olmanın gereği olan bir yardım seferberliğini İyilikder’in ve Bülbülzade Vakfı’nın yaptığını görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bin aydan daha hayırlı olan bir günde böylesine hayırlı işi yapan herkesten Allah razı olsun. Diliyoruz ki oradaki kardeşlerimiz en kısa zamanda güzel günlere kavuşurlar. Ben burada bu yardım konvoyunu gönderirken dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanında duran bir ülkem olduğu için gurur duyuyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın, yardım derneklerimizin yaptığı bu yardımları takdirle karşılıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından konvoy, insani yardım malzemelerini Suriye’ye ulaştırmak için Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na gitmek üzere hareket etti.