Çin'in güneyinde çoğu 50-80 yaş arası 458 kişiyi taşıyan gemi, Yangtze Nehri'nde battı. Sadece 12 kişi kurtarılabildi. 400'ü aşkın yolcunun akıbeti bilinmiyor. Geminin içinde sıkışan yolcuların yardım çığlıkları duyuluyor.

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, Nanjing kentinden Chongqing şehrine doğru seyir halinde olan gemi, yerel saatle 21:00'da Hubei vilayetinin Jianli bölgesinde battı.


FIRTINA VE RÜZGAR ENGELİ, KISA SÜREDE SULARA GÖMÜLDÜ

Arama kurtarma çalışmaları, rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürüyor. Yangtze Nehri Seyrüsefer Yönetimi, 534 kişi kapasiteli 'Doğunun Yıldızı' adlı feribotun şiddetli fırtınaya yakalandığını, kısa sürede sulara gömüldüğünü duyurdu.


Geminin 76,5 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde olduğu açıklandı

Kurtarılan yolcular arasında kaptanın ve geminin baş mühendisinin de olduğu belirtildi. Polis tarafından gözaltına alınan kaptan ve mühendisin geminin siklona yakalandığını ve çok kısa süre içinde battığını söylediği öğrenildi.


Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi

YARDIM ÇIĞLIKLARI DUYULUYOR

AP'nin Çin devlet televizyonundan aktardığı bilgiye göre; arama kurtarma ekibi üyeleri, alabora olan gemide sıkışan yolcuların yardım çığlıklarını duyuyor. Reuters, dalgıçların geminin içinde sıkışan yaşlı bir kadını kurtardığını duyurdu.


Arama kurtarma personeli, geminin üzerine çekiçle vurarak hayatta kalan yolcuları tespit etmeye çalışıyor

ACİL DURUM ÇAĞRISI BİLE YAPILMADI

Şanghay merkezli bir tur firmasının organize ettiği yolculuk için gemide yaşları 50 ila 80 arasında olan 406 yaşlı turistin ve 47 mürettebatın bulunduğu ifade edildi.


Devlet radyosu geminin iki dakika içinde battığını ve acil durum durum çağrısı yapılmadığını duyurdu. Öte yandan yedi yolcunun kıyıya yüzüp durumu haber verdiği öne sürüldü.


10 KİŞİ KURTARILDI

Batan gemide bulanan 458 kişiden sadece aralarında geminin kaptanı ve baş mühendisinin de bulunduğu 10 kişi kurtarıldığı belirtildi. Kayıp olan 449 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.


BAŞBAKAN OLAY YERİNE GİDİYOR

Çin'in güneyindeki Nanjing kentinden, batıdaki Chongqing kentine gitmekte olan 'Doğu Yıldızı' adlı yolcu gemisinde, 406 yolcu, 5 seyahat acentası çalışanı ve 47 de mürettebat olduğu açıklandı. Çin Başbakanı Minister Li Keqiang'in olay yerine gitmekte olduğu belirtildi.


Gemide akrabası olan yolcular, turu yapan şirketin ofisine akın etti