AK Parti Çekmeköy Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye ve dünya genelinde yaşanan kadın cinayetlerini ve şiddet olaylarını protesto etti.
AK Parti Çekmeköy Gençlik Kolları, dünya ve ülke genelinde yaşanan şiddet olaylarına tepki için basın açıklaması düzenledi. Madenler Meydanı’nda toplanan partililer, cinayet ve şiddet olaylarının sona ermesi için çağırıda bulundu. Eyleme AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, AK Parti Çekmeköy Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Bural ve vatandaşlar katıldı. Üzerlerinde “Dünya sağır, dünya dilsiz, dünya kör”, “Ölen can mı yoksa vicdan mı?” ve “Müslüman katliamına hayır” yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, sloganlar eşliğinde seslerini duyurmaya çalıştı. Burada bir açıklama yapan AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, “Gündemde şiddeti çok yoğun görüyoruz. Aile içinde şiddet var, toplumda şiddet var. Bu belki de dünyadaki savaşların bir yansıması. Dolayısıyla bu sıkıntıyı, bu acıyı hep beraber yaşıyoruz” dedi.
Ardından söz alan AK Parti Çekmeköy Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Bural, “Türkiye’de acımız daha çok tazeyken bir üçüncüsü karşımıza çıktı. AK Parti Çekmeköy Gençlik Kolları olarak bu anlamda bir basın açıklaması yapma gereği duyduk” diye konuştu.
Erhan Kömür isimli bir vatandaş ise, “Türk halkı normalde böyle bir şey yapmazdı ama içimizden çıkan insanlar olabiliyor. Bu CHP zihniyetinin geçmişten yerleştirdiği bir olaydır. Ona da tepki vermek için geldim. Bunların unutulmaması lazım ve tepkimizi göstermemiz lazım” dedi.
Katılımcılardan Pınar Yılmaz da, “Sadece vatandaşların hakkını savunmak için değil insani değerleri savunmak için buradayız. Kardeşçe yaşamak varken neden birbirimize böyle kinle yaklaşıyoruz. Dünyada neden sadece Müslümanlar zulüm görüyor? Biz Hristiyanlar’la da anlaşabiliriz, Museviler’le de aynı safta olabiliriz” diye konuştu.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.