GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Buradan mağlup olsak bile finale kalmış olarak dönüyoruz" dedi. Finali hak edecek bir oyun sergilediklerini ama başaramadıklarını belirten Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen yalçın ise, "Bu ortamda Türk futbolunun ilerlemesi mümkün olmaz. Konuşunca ceza alıyoruz. O yüzden yaz geldi, şortları giyelim, herkes tatile gitsin. Çiçekler, böcekler çok güzel falan filan" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2-1 yenilmelerine rağmen ilk maçın avantajı ile tur atladıkları Medicana Sivasspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede ilk maçın avantajı ile sahaya çıkmalarına rağmen Sivasspor'dan böyle bir refleks beklediklerini belirterek, "Sivasspor'un son bir prestij ve umut anlamında son şansını kullanacağını bekliyorduk. Öyle bir maç oldu. İlk gole kadar kontrollü oynadık. Bizim istediğimiz gibi geçiyordu. Sivassporun atak yapacağını biliyorduk. Gol yemeden kontrollü oyunla ataklar yaptık. Pozisyona da girdik. 5 dakikada 2 gol yeyince ortam değişti ve Sivasspor umutlanıp daha çok üstümüze geldi. Buradan mağlup olsak bile finale kalmış olarak dönüyoruz. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Çünkü uzun zamandır oynamayan oyuncular vardı. Hepsi yüreklerini ortaya koydu. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Galatasaray maçlarında rakiplerin yaptığı bariz hatalarla ve en son Gençlerbirliği maçındaki pozisyonlar ile ilgili soru üzerine, bunun kendi üzerinde olumsuz etki yapmadığını belirterek, "Bizim üstümüzde oluşturmuyor. Stancu'nun pozisyonunda O vuruşun ne kadar zor olduğunu bilir. Ama futbol oynamayan anlayamaz. Kalecinin de terse giderken o topa müdahale etmesi kolay bir şey değil." dedi. Maç sonu yaşanan tartışmayla ilgili soru üzerine ise, "Oyuncumuz Dzemali yanlış yerden içeri girmek istedi. Oradaki güvenlikçi daha sakin olacakken resmen oyuncumuzu iteledi. Dzemali yabancı neticede. Önceden oraya önlemini al yönlendir. Oyuncumu öyle ittirmesi zoruma gitti. Sen güvenlik görevlisisin o da oyuncu. Sivasspor Başkanı Meçnun Otyakmaz'a teşekkür ediyorum. Yakından ilgilendi. Olay diye nitelenecek bir şey yok" diye konuştu.
'FİNALİ HAK ETTİK'
Medicana Sivasspor Teknik direktör Sergen Yalçın, mücadelelerinden dolayı oyuncularını tebrik ettiğini belirterek, "Son 2-2.5 aydır 3-4 günde bir maç oynamak zorunda kaldık. Bugün bizim için sezonun sonuydu. Hedef olan bir müsabakaydı. Final oynamayı beceremedik mi diyim müsaade etmediler mi diyeyim bilmiyorum. Konuşamıyoruz. Birşey söylediğimizde ceza alıyoruz. Kimlerin ceza alacağını çok merak ediyorum ama biz boyumuzun ölçüsünü aldık. Özellikle maçın başında Burhan'ın pozisyonunda penaltıyı, içerideki pozisyonu dışarıda faul verdi. 2-0'dan sonar inanılmaz pozisyonları beceriksizlik sonucu gole çeviremedik ama böyle maçlarda hemen imdada yetişiyolar. Sezonu kapattık. Yazık oldu. Bizim bugünkü müsabakadan sonra mutlak final oynamamız gerekiyordu. Çok istedik ama olmadı." dedi. Maç sonu yaşananlarda önemli bir şey olmadığını belirten Yalçın, "Galatasaraylılar orta kısımdan içeri girmek istedi. Orası hakemlerin yeri. Oradan girmek isteyince bir kargaşa oldu" dedi.
Türk futbolunun bu şartlarda bir yere geleceğini düşünmediğini belirten Yalçın, "İlk maçtan sonra bazı açıklamalarım oldu. Ceza kuruluna sevk edildim. Allah'tan ceza çıkmadı. Türk futbolu bu. İlerlemesi falan söz konusu olamaz. Rekabeti bu şartlara getirdikten sonra futbolun bir yere gitmesi mümkün değil. İngiltere, Almanya'da bu işler böyle olmuyor. Hak eden kazanıyor. İlk maçtan sonra da serzenişte bulundum. Bursa-Fenerbahçe maçına Cüneyt Çakır veriliyor, bizim maç önemsizmiş gibi FİFA kokartsız hakem gönderiliyor. Bu maça da öyle. Bu sene enteresan şeyler oluyor. Benim için değişik tecrübeler oldu. Bundan sonraki senelerde çok farklı hareket edeceğiz ama Galatasaray'ı tebrik ediyor bize de yazık oldu diyorum" diye konuştu.
'ÇİÇEKLER, BÖCEKLER, YAZ GELDİ TATİLE GİDİN'
Kupada diğer finalistin kim olacağını bilemeyeceğini belirten Yalçın, "Biz 2 maçta yaşadıklarımızdan sonra, bize diyorlar maç bitsin hocalar konuşmasın, hiç bir şey söylemesin her şey güllük gülistanlık. Ortam süper, yaz geldi, herkes denize girsin, ağaçlar güzel oldu işte, şortları giyelim gezelim falan filan. Ne söyleyelim biz başka. Biz de bunları söylüyoruz. Size de tavsiyem yaz geldi yani tatile falan gidin, denize gidin, gerçekten diyorum bu işleri kurcalamayın, çünkü kurcalayınca sıkıntı oluyor. Maalesef öyle. Biz hakkımızı savunamıyoruz işin kötü tarafı o. Konuştuğumuz zaman ceza alıyoruz zaten. O yüzden burada ne söyleyeceğiz. Çiçekler, böcekler, yaz, deniz falan filan işte. Hakemler de tatil yapsın. Çok güzel yaz geliyor falan filen ne söyleyelim başka" diye tepkisini dile getirdi.
OTYAKMAZ'DAN TEPKİ
Sivas'ın Türkiye'deki en güvenli statların en başında geldiğini ve en ufak bir problem olmadığını belirten Medicana Sivasspor Başkanı mecnun Otyakmaz ise, maçtan sonra yaşananlarla ilgili olarak, "Her takımın kendi körüğü var. Soyunma odasına girmek için. Bir tane de ortada hakemlerin gireceği körük var. Bu körük önündeki güvenlikçi önlem almışken bazı Galatasarayı oyuncular içeri girmeye çalışmışlar. Sonra da bunlar 'Yan taraftan' deyince 'Biz gireriz' deyince bir karışıklık olmuş ve bir vurma olmuş galiba. Tamamen güvenlikçiler ile Galatatasaray'ın güvenlikçileri ile Galatasaray personeli arasında ufak tefek olaylar oldu. Arkdaşlarımızın araya girmesiyle de bu yatıştı. Abdürrahim beyle de konu halloldu. Her hangi bir problem, Sivasspor'un bu konuda bir ihmali söz konusu değil." dedi.
Takımını tebrik ettiğini belirten Otyakmaz, "Gerçekten bugün olağanüstü bir mücadele sergilediler. Sivasspor tarihinde daha önce finale bu kadar ilk kez yaklaşmıştı. Maalesef hem ilk maçtaki bazı hakem hataları, 4'üncü goldeki penaltının haksız olduğunu söyleyebilirim. Bugün de yine bizim lehimize verilmeyen bir penaltı ve çok ufak bir temasla hemen Yasin'in kendisini atması sonucunda rakibin kazandığı bir penaltı bizim bütün umutlarımızı, Sivasspor'un finale çıkma ihtimalini ve kazanılacak geliri, artı final maçı tek ayaklı biliyorsunuz, olası bir Avrupa umudunu ortadan kaldırdı. Hakemin maalesef kötü yönetimi, stadın bu kadar gergin olmasına sebep oldu. Bu önemli bir karşılaşma. Yarı finalin ikinci ayağı. Tecrübeli ve iyi hakemlerin gönderilmesi lazım. Böyle büyük takım baskısından çekine, korkan, penaltı çalamayan, ikili mücadelelerde takdir haklarını hep güçlüden yana kullanan hakemlerle yarı final yönetilmez. Bunu söylemek istiyorum. Bu atmosferin yegane sorumlusu maalesef hakemdi. Keşke böyle olmasaydı. Keşke hak ettiğimiz bir şekilde yenilseydik. Biz de sesimi kesip otursaydık. Ama bugün gerçekten olağanüstü mücadele ettik. Sadece 1 gol kalmıştı, onu da atmak üzereydik. Ama o penaltı maalesef bütün umutlarımızı söndürdü. Yetkisiz bir hakemle maça çıkıldı. Bütün Türkiye izledi aslında yoruma gerek yok. Penaltımız verilmedi ve aleyhimize penaltı verildi. Sivasspor'un bu taraftarını mutlu edeceği bir sonuçtan alıkoydular bizi. Bunlara penaltı veriliyorsa bu maçta en az 10 tane penaltı vardı" diye konuştu.
ALBAYRAK, 'İYİ MAÇ OLDU'
Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise "Allah bana rahat maçı izlemeyi nasip etmemiş. 70 dakika rahattık, problem yoktu. Kendi hatamızdan bir gol yedik. Ondan sonra ister istemez Sivasspor saldırmaya başladı. İkinci golü de buldular. Ondan sonra hakikaten elim ayağım boşaldı diyebilirim. İyi maç oldu, zor maç oldu. Beklemiyordum bu kadar aslında. İlk başlarda net fırsatlar yakaladık ama atamadık. Direkten dönen pozisyonlarımız vardı. Onları atamadık. Atsaydık daha rahat olacaktık. Son dakikalarda ortam gerildi. Söyleyecek bir şey yok finale çıktık, mutluyuz" diye konuştu.
Penal pozisyonu ile ilgili konuşan Albayrak, "Benim edindiğim bilgiye göre pozisyon penaltı. Ama ben hakemlerle ilgili bugüne kadar hiç bir şey söylemedim. Sahada hakem vardı, penaltıyı veren ben değildim. Hakem verdi biz de gole sevindik" dedi.
Albayrak, maç sonrası yaşanan tartışmayla ilgili olarak büyütülecek bir konu olmadığını belirterek, "Ama bu olaylar ile Galatasaray ile Sivasspor'un arasını kimse açmaya çalışmasın. Bir dostluğumuz vardır. Sahalarda ufak tefek olaylar olabilir, bunlar da oldu. Gönül arzu etmezdi böyle olmasını. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Ama 1-2 kişinin yapmış olduğunu bütün Sivas halkına mal etmek sayısızlık olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi düşünemiyorum. Maç bitti, kazanan biz olduk. Sivasspor'u tebrik ediyorum. İyi top oynadılar. Zaten Sergen yakın arkadaşım, beraber çalıştığım arkadaşım. Söyleyecek bir şey yok, mutluyum." dedi. Sivasspor'un penaltı beklediği Burhan'ın pozisyonunda sahada en yakın gören kişinin hakem olduğunu belirten Albayrak, "Sordum penaltı dediler bana ama yine de son kararı verecek olan hakemdir. Burada ben ne yapabilirim." ifadelerini kullandı.  

FOTOĞRAFLI