Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, Peygamberimizin getirdiği ilahi mesajın, insanlığın kurtuluşunun tek anahtarı olduğunu söyledi. Sofuoğlu, “Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde bizi şefkatle kucaklayan o sözlerini yeniden hayata geçirelim” dedi.
Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sofuoğlu, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bu hafta, Peygamberimiz (SAV)’in mesajlarının daha net olarak dile getirildiği bir zaman dilimidir. O’nun hayatı daha iyi öğrenildiği takdirde, mesajları ve ilkeleri de daha iyi anlaşılacaktır. Peygamberimiz sevgi, barış ve hoşgörünün timsalidir. Gelin bugün, yeniden kenetlenip Ensar ve Muhacir kardeşliğini ve dostluğunu yaşatalım. Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde bizi şefkatle kavuşturan o hadis-i şerif yeniden hayata geçirelim. İslâm’ın, insan onurunu merkeze alarak tesis ettiği insan anlayışının esaslarını Hz. Peygamberin (sas) çağlar üstü örnek hayatında, sünnet-i seniyyesinde, söz ve davranışlarında, en genel hatlarıyla da Veda Hutbesi’nde görmek mümkündür. Bizi bölecek her türlü duygudan, her türlü ihtirastan yüz çevirecek bir hakikat aydınlanmasıyla kendimize, secdemize, evimize ve kardeşliğimize dönelim” dedi.
“Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere onun kutlu mesajları şifa olacaktır” diyen Sofuoğlu mesajında, “Efendimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıya ve yol göstericiliğine her zamankinden daha fazla muhtacız. Onun şahsında belirginleşen sevgi, şefkat ve merhamet öğretisi kendimiz için istediğimizi başkası için de istemeyi, insana sırf insan olduğu için değer verebilmeyi, iyiliğe ve güzelliğe ulaşma yolunda çaba göstermeyi gerekli kılmaktadır. Onun örnek aile hayatı, kin, nefret ve intikam duygularını sevgi ve şefkate dönüştüren rahmet ve barış yüklü mesajını tam anlamıyla kavradığımızda dil, din, cins ve ırk gibi aidiyetlerimizden kaynaklanan yapay ayrılıklar ve çatışmalar yerini birbirimizi anlamaya, sevgi ve saygıya bırakacaktır. Bu önemli günler Yüce Peygamberimizin örnek kişiliğini ve eşsiz mücadelesini anlamak için çok önemli bir fırsattır. İnsanlık Onun getirdiği İlahi prensipleri rehber edindiği ölçüde kurtuluşa erecektir. Çünkü O kötülüğe karşı iyiliğin, çirkinliğe karşı güzelliğin, sömürüye karşı adaletin, baskıya karşı hoşgörünün mücadelesini vermiştir. O zulüm ve cehaletin hakim olduğu bir dünyaya kurtuluş müjdesi olmuştur. Memur-Sen olarak, milletimizin, mensuplarımızın, Âlem-i İslam’ın ve bütün insanlığın Kutlu Doğum Haftası’nı kutlar; sevgi, barış ve huzur getirmesini dileriz” ifadelerini kullandı.