AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av. Adem Güney, “Ben de bir işçiydim, marangozdum. Parmağımı marangozhanede kaptırdım. Onun için iş kazası ve işçi mücadelesini iyi bilirim. Geçmiş zamanda bu hareketlerin içerisinde de oldum” dedi.
AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Av. Adem Güney, Hizmet-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Ziya Uzun’u ve yönetimine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziya Uzun, seçim serecinde Güney’e başarılı diledi.
İl Başkanı Ziya Uzun ve yönetimi ile işçilerin sorunları hakkında istişarede bulunan Av. Adem Güney, “İşçinin hakkını koruyan, ideolojik davranmayan ve işçinin sırtından geçinmeyen sendika ve sendika başkanlarına ihtiyaç var. İşçi bu zamana kadar hep bazı ideolojiler tarafından, bazı kesimler tarafından kullanılmış. İşçiye hak vermek, sosyal haklarını genişletmek amaçlı değil, daha çok kendi siyasi emellerine alet etmek için kullanılmıştır. Gezi’de kullanılmıştır, darbelerde kullanılmıştır, 28 Şubat sürecinde kullanılmıştır. Maalesef bazı işçi sendikaları post modern darbeye destek vermiştir. Aynı kare içerisinde bakıyorsunuz TÜSİAD var, Türk- İş var, DİSK var. O dönemde biliyorsunuz işçiye en fazla hakkı veren Refah-Yol hükümetidir. Buna karşı işçi sendika patronları Refah-Yol hükümetinin yıkılması için darbeye destek verdi. Darbecilere alet oldular? Hak-İş ideolojik davranmadı. Hak nerede onun yanında duruyor, haksızlık nerede kim yaparsa yapsın, isterse babası olsun karşısında duruyor. Ben de bir işçi çocuğuyum. Ben de bir işçiydim, marangozdum. Parmağımı mesela marangozhanede kestim, planyaya kaptırdım. Onun için iş kazası ne demek, işçi mücadelesi ne demek iyi bilirim. Geçmiş zamanda bu hareketlerin içerisinde de olduk. İşçinin, çalışanın, emekçinin hakkını en iyi veren de bu hükümet olmuştur, Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Enflasyona ezdirmemiştir, bazıları sosyal demokrasinin propagandasını yapan, en sosyal politikaları uygulayan, gelmiş geçmiş hükümetler içerisinde AK Parti hükümetidir. Ülke kaynaklarını işçisine, memuruna imkanlar dahilinde seferber etmiştir” diye konuştu.