GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Meclisi mart ayı toplantıları sürüyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, eski Atatürk Stadı'nın Gümüşhane Belediyesine tahsisi hakkındaki gündem maddesi görüşüldü.

Çimen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Gençlik Merkezi alanı dışında kalan diğer alanların Gümüşhane Belediyesine tahsis edilmesini istediklerini ifade ederek, "İnşaat alanının dışında kalan 4 bin 500 metrekarelik alan için girişimde bulunduk. Bu alana yer altı otoparkı ve üst kısma Gençlik Parkı şeklinde bir proje hazırladık. Güzel bir park olacak ve vatandaşlarımız burada nefes alacak. Buranın yapımını belediyemiz üstlenecek. Amacımız burayı şehrimize kazandırmak" dedi.

Bakanlığın daha önce yapmak istediği projede revizyon yaptırdıklarını ve projenin istedikleri hale getirildiğini belirten Çimen, "Şimdi de bu alanda geri kalan kısımları alarak daha güzel bir çalışma yapacağız. Yapacağımız çalışma burayı çok daha güzel görünüme kavuşturacak. Altında otopark olmak üzere üzeri tamamen yeşil alan olacak” diye konuştu.

Çimen'in konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.  

Toplantıda daha sonra cadde ve sokak isim değişikliği hakkındaki gündem maddesi oybirliğiyle Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonuna havale edildi.