Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir milletvekili aday adayı Ayhan Sezer, Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı İrfan İbiş’i ziyaret etti.
Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı İrfan İbiş ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ayhan Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendilerine verdiği cesaret ve yol göstericiliği neticesinde milletvekili aday adaylığını açıkladığını ve Eskişehir’e hizmete talip olduklarını ifade etti.
İrfan İbiş, kararlarından dolayı Ayhan Sezer’i tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. İbiş, hangi partiden olursa olsun Eskişehir’i mutlaka Eskişehirli birinin vekil olarak temsil etmesini istediklerini söyledi. Büyükşehir Yasası ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun muhtarları sistemin dışına çıkardığını kaydeden İrfan İbiş, muhtarların kanunlar karşısında yerlerinin belli olmadığını, özellikle köylerden mahalleye geçen muhtarlıklarda, sistemin işleyişi için gerekli donanım ve imkanların yetersiz kaldığını, vatandaş ve muhtarların mağdur olduklarını dile getirdi.
Sezer ise muhtarların sorunlarını dile getireceklerini, çözümüne katkıları olabilecek çalışmalara her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, Büyükşehir Yasası ile iktidar tarafından ülkenin özellikle bazı bölgelerindeki kişilere taviz vermenin amaçlandığını, onları memnun etmek uğruna ülkenin geri kalanının mağdur olmasının umursanmadığını savundu.