DER), maddi durumu düşük yetim ve öksüz çocukları sünnet ettirmeye devam ediyor.
Muş’ta maddi durumu düşük yetim ve öksüz aile çocuklarını sünnet ettiren MUŞ-DER, çalışmalarına devam ediyor. Sünnet ettirilen çocukları ziyaret eden Osman Koç, onlara çeşitli hediyeler verdi. Daha önce 100 çocuğu sünnet ettirdiklerini söyleyen MUŞ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç, 7 çocuklu ailenin 5 erkek oğlunu da sünnet ettiklerini belirtti. Bu etkinliği düzenledikten sonra birçok mağdur durumda ailenin çocuklarını sünnet ettiremediğini öğrendiklerini vurgulayan Osman Koç, “Amacımız dar gelirli ailelere, anne ve babası olmayan çocuklara yardımcı olmaktır. Derneklerin bu ve buna benzer faaliyetlerle vatandaşlara hizmet sunması gerekmektedir. Biz dernek olarak daha birçok projeyle Muş halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Muratpaşa Mahallesi’nde ikamet eden Fikret Aktaş, maddi durumu düşük olduğundan dolayı 5 erkek oğlunu sünnet ettiremediğini belirtti. Dernek sayesinde çocuklarını sünnet ettirebildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Aktaş, çocuklarının sağlıklı ortamda doktorlar tarafından sünnet ettirildiğini söyledi.
Muratpaşa Mahallesi Muhtarı Behçet Salkım, mahallesinin Muş’un en dar gelirli ailelerden oluştuğunu ifade ederek, yapılan yardımdan dolayı teşekkür etti. Mahallesinde Aktaş ailesinin yanı sıra maddi imkânsızlıklar çeken birçok ailenin olduğunu kaydeden Muhtar Salkım, bu tür etkinliklerin il genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.