Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından arıcılara yönelik gece kursu açtı.
Arıcıların talebi doğrultusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde iki adet arıcılık kursu açıldı. Gündüz çalışan kursiyerlerin bu durumları göz önünde bulundurularak kursun birisi gece kursu olarak düzenlendi.
Ziraat Mühendisi Atilla Öztokmak ve Veteriner Hekimi Ayşe Demirel’in eğitim verdiği kurs, akşam 18:00-21:00 saatleri arasında düzenleniyor.
58 kursiyerin katıldığı, 12 Ocakta bitecek olan ve toplam 80 saatlik bu kursun başlangıcına İl Müdürü Adil Alan ve İl Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz da katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, arıcılığın Adıyaman’daki önemine değinerek badem yetiştiriciliği ile arıcılığın ayrılmaz faaliyetler olduğunu, arıların badem ağaçlarının tozlaşmasında rolü olduğunu, badem ağaçlarının ise çiçek döneminde iyi birer polen kaynağı olduğunu belirtti.
Kursiyerler ile de sohbet eden Adil Alan, destek talebinde bulunan kursiyerlere bu taleplerin kaynak ve imkanlar dahilinde değerlendirileceğini söyledi.