Şırnak’ta düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale zaferinin 100. yıldönümü düzenlenen törenle anıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü Atatürk anıtına çelenk sunma ile başladı. Çelenk sunma törenine Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Şırnak Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumundan sonra tüm şehitler, Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okunduktan sonra buradaki program son buldu.
Valilik tören alanından Şehitler ve Gaziler Derneği’ne yürüyerek geçen Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, askeri ve mülki erkan burada Dernek Başkanı Mehmet Güngör tarafından karşılandı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü programı Kültür Merkezi konferans salonunda çeşitli etkinliklerle devam etti.
Şırnak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ndeki programa, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Kurum Müdürleri, Askeri Arkan, Şehit Yakınları Gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Kültür Müdürlüğü’nde Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından şiir okundu ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi korusu tarafından şarkılar ve marşlar seslendirildi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla ortaokul ve liselerde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle şehit ve gazi aileleri onuruna yemek düzenledi. Bir otelde düzenlenen yemeğe Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Burada konuşma yapan Vali Su, vatan millet ve ezan için canını feda deden şehitleri ve gazileri rahmetle andığını söyledi.
Şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemekten sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda bulunan şehitler anıtını ziyaret eden Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler, burada şehitler için dua ettiler.